От х:

Днес в x:

27 °C

Ремонтираният стадион „Хасково” миниран с кучешки изпражнения и дупки

  За проблеми на стадион „Хасково” сигнализираха общински съветници и спортни деятели на последната общинска сесия този петък. Три глутници бездомни кучета окупираха наскоро ремонтирания стадион „Хасково”. Сигнал за това подаде общинският съветник от Реформаторския блок Красен Ангелов на заседанието. От трибуната той заяви, теренът е осен с кучешки изпражнения. „Трябва да се вземат мерки. Спешно! Сега! Веднага!”, алармира Ангелов и поясни, че в целия град ситуацията с кучетата е нещо страшно.

  От кучешкото нашествие по спортното съоръжение недоволстват и гражданите. „Направиха ремонт на стадиона за хиляди левове, за да направят кучкарник”, възмущава се хасковлията Сево Севов, който беше тръгнал на разходка край спортното съоръжение. Цялостният ремонт на стадиона, който приключи преди около половин година, костваше над половин милион лева.

  Някои от кучетата са опасни, залайват и преминаващи деца, заяви друг спортуващ край стадиона хасковлия. Освен това те завличат по терена кости и други боклуци.

  Въпроси за проблемът с кучетата из града постави и общинксият съветник от ГЕРБ Митко Петров. „Какво правим с кучетата в града? Какво правим с кучешкият приют? Какво правим с кучешкият туризъм?”, беше питането на местният парламентарист към кмета Добри Беливанов.

  От община Хасково заявиха, че предстои другата седмица да се отварят ценовите оферти за строителството на кучешкия приют в бившата ОСМА, който трябваше да заработи още миналата година. Забавянето се получи заради множество процедури и съгласувания с други служби. Проектът за приюта ще отговаря на всички изискваниия и вече е съгласуван с БАБХ, което всъщност отне повече време, заявиха от кметството. Очаква се той да заработи в края на пролетта тази година. Оказва се обаче, че дори и след пускането му в екслоатация проблемът с кучетата няма да бъде решен цялостно, тъй като съоръжението ще е временно, но все пак ще се бори са намаляване на популяцията. Според закона ще се евтаназират само агресивни кучета, другите ще се кастрират и обезпаразитяват и отново ще бъдат пускани на свобода.

  Междувременно общиа Хасково сключи договор с ветеринарна клиника. Трима ветеринари идваха няколко месеца и при всяко посещение обработваха по около 50 кучета. Според практиката на специалистите ефектът от това кастриране естествено не е мигномен, а ще се усети след третата година най-рано. Зимата не кастрират, защото ниските температури са опасни за животните, поясниха от община Хасково.

  Във връзка с кучешкото нашествие на стадиона кметът Добри Беливанов разпоредил на общинско предприятие „Екопрогрес” да поставят мрежи по входовете и по оградата на съоръжението, за да не може четириногите да се провират.

  Предстои да се вземат мерки и за ремонт на футболния терен на „Ямача”, който е в дупки, дълбочината на които достига до 10 см. Същевременно след седмица започва първенството на областната група. Някои от ямите са от поливната система, които били оставени незатворени след ремонта. Другите ровове били от некачествената настълка, която на места не е поникнала и се налага частично зачимяване. Според председателя на Областния съвет на БФС в Хасково Митко Маринов теренът на стадиона е опасен за малките футболисти, които могат да стъпят на криво, което да доведе до счупване, разтежение или друга травма. Той заяви, че за лошото състояние на настилката говорил с кмета Беливанов с цел да се вземат мерки.

  Според работещите на стадиона пък имало възможност да възникнат и други проблеми. Помещението, в което се намира апаратурата на напоителната система, била на ниско ниво. Шахтата се наводнявала, получавало се и конденз, което според тях можело да доведе до повреди.

  От общината обясниха, че стадионът е в гаранция и ако има нередности, фирмата, извършила ремонта трябва да ги отстрани.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (21)

  • 1
   Ма
   мастикаджия
   38 -13
   10:21, 25 фев 2018
   Да вържат гори Делян Добрев,да го понахапят кучетата.Може пък и да се сетят нещо.В момента там има поне 10-15 кучета.
  • 2
   Тъ
   тъч
   25 -3
   11:03, 25 фев 2018
   видими резултати... един стадион не помня да ремонтира краДлев, без да има рекламации...
  • 3
   Фу
   Футболист
   13 -4
   14:31, 25 фев 2018
   Трябва някой ден да ида с пистолета 38 SPECIAL и да ги убия
  • 4
   Чо
   Чобанина
   29 -9
   14:48, 25 фев 2018
   Кметът и общината не си вършат работата, песовете са агресивни и съгласно член 179 от Закона за Ветеринаро-медицинската дейност злите помияри трябва да се ликвидират !!! Какво спи кмета, какво спи Екопрогрес, за какво получават заплати, работа за пет стотинки не вършат. ОСТАВКА Беливанов - чиновник, некъдърник и пълна марда. Най загубеният кмет, който Хасково е имало !!!
   • Ne
    Nedka
    20 -6
    15:47, 25 фев 2018
    Нали Делянчо го натресе,много добре знаеше кой е и какво може,но за да правят далаверките такъв им трябваше, не някой да работи за подобряване условията в града.....и постигнаха своето.НА ДЕЛЯНЧА ПОТЪРСЕТЕ ОТГОВОРНОСТ,НА НЕГО ЗАДАЙТЕ ВЪПРОСИТЕ
   • Чо
    Чобанина
    15 -8
    15:49, 25 фев 2018
    Права си Недке, Делянчо ни натресе тва мекотело дето за нищо не става !!!
  • 5
   Ад
   ад
   8 0
   15:39, 25 фев 2018
   май относно мерките трябва да се вземат в свои ръце...
  • 6
   Св
   Свидетел
   24 -4
   15:44, 25 фев 2018
   Живея близко и често ходя да спортувам амтьорски на стадиона. Кмета и Общината нямат нищо общо с този проблем. Има жени, да не кажа застаряващи кифли, съпруги, любовници и т.н. на скучаещите хасковски милионери, които се вживяват на природозащитници и ги хранят всеки ден и се събират кучета. Многократно им правят забележки, но се стига да скандали и няма оправия. Не съм за избиването на животни, но и събирането на глутници не е решение. Не искам да цитирам имената на жените, защото това не е основното. От там се появиха, задържаха и увелчиха кучетата. Първоначално се бяха родили три малки кученца късната пролен на 2017г.
   • Чо
    Чобанина
    15 -5
    15:48, 25 фев 2018
    Градски, прав си , че има тъпунгери, които хранят бездомните песове, но е работа на кмета и неговата администрация да решат този проблем. И вместо да им правят приюти за милиони на песовете, то същите като агресивни трябва да се отстрелят незабавно. Обаче с тоз малоумен кмет, който делянчо ни натресе май скоро решение на този проблем няма да има.
  • 7
   Чо
   Чобанина
   15 -2
   15:44, 25 фев 2018
   Подмяната на тревата на стадиона за половин милион лева си беше чиста глупост. Пак някой се е облажил доста покрай тази измислена сделка. Дано някой ден да имаме силен отбор , но в момента сме си пълни аматьори във футбола. Парите трябваше да се вложат в нови алеи за джогинг, осветление около стадиона и покрай новите алеи, да се помисли за нова настилка на Ямача, защото съществуващата става на блато след проливен дъжд. Изобщо дами и господа общински управляващи, мислете повече за гражданите на Хасково, а не да пръскате пари за глупости. Ама то се иска акъл за тая работa, не само да си цъкате пасиансите по цял ден на компа !!!
  • 8
   Ку
   Кучетата са навсякъде
   14 -2
   16:17, 25 фев 2018
   Аз пък статия с повече правописни и пунктуационни грешки от тази не съм чел! Проверявайте си правописа преди публикуване, четат го и грамотни хора!
   По повод кучетата, ако скоро не се вземат адекватни и строги мерки, май ще се наложи гражданите да запрятаме ръкави! Пълно безочие! Пълен хаос! Работи се на командно дишане, на изживяване! Никакви адекватни мерки! Нищо съществено вече 3-та година! За какво говорим - колко плаща общината за кастриране на най- важните обитатели - кучетата в тоя град!? А какво се прави за градините, парковете и истински ванжите - децата!?! А? Няма да коментирам детските, че те са арогантно смешни и са въпрос на държавна политика, ама какво прави Общината, за да стимулира семействата да живеят, раждат и отглеждат децата си в Хасково - нищо! Защо като са толкова хуманни всички , кучето по бг закон е "вещ"?! Направо ми се драйфа от пишман толерастия!
  • 9
   До
   До Хасково Нет
   10 -2
   16:37, 25 фев 2018
   Оградата на стадиона от северозападната част е наклонена опасно от свлачище на насипа върху който е изградена трибуната! Всеки момент може да рухне заедно с трибуната върху алеята където се разхождат много хора, включително и майки с деца! Отидете, снимайте и сигнализирайте институциите.bxjxb
   • Чо
    Чобанина
    9 -1
    16:40, 25 фев 2018
    Прав си градски, браво за сигнала и на мен ми прави впечатление, че скоро ще падне, нека хасково нетда сигнализират за опасната ограда !
  • 10
   Гр
   гражданин
   11 0
   17:14, 25 фев 2018
   а дадохме близо половин милион ако не се лъжа
  • 11
   Чо
   Чобанина
   10 -3
   18:12, 25 фев 2018
   Много си прав. Само искам да вметна да не би някой да си помисли, че мразя песовете. Напротив, много харесвам кучетата щото са полезни животинки. Пазят дома, помагат на човека и други полезни работи. Но - кучетата трябва да бъдат регистрирани, обезпаразитени и с чипове. Да имат паспорти ! Аз съм имал много кучета и всички са отговаряли на всички наредби и закони. Съответно възпитани културно и послушни. Бездомните песове, освен, че са агресивни, и са също така преносители на глисти, тения и много други болести. Бездомните песове са проблем, който трябва да бъде решен кардинално. Не може едни псета да са по важни от хората !!!
  • 12
   Еж
   ЕЖКО- БЕЖКО
   9 -2
   18:17, 25 фев 2018
   Сега фе3новете на отбора и футболистите да са вземат в ръце и да ПОЧИСТЯТ стадиона а да не чакат Беливанката -- той на мачове не ходи
   • Чо
    Чобанина
    9 -2
    18:23, 25 фев 2018
    Твоят приятел "Беливанката" , ако има поне молекула достойнство да вземе да си подаде оставката, щото забатачи всичко в града !
  • 13
   Ре
   Рекс
   7 -1
   23:43, 25 фев 2018
   Не разбрахте ли, че кучетата са по ценни от хората в България? Кучкарника скоро ще е готов, а за приют за бездомни хора никой не говори. Хората да мрът, ще спасяваме песовете. Парите за едно куче са повече от една пенсия. Колко хора тънат в мизерия и измират от студ и глад? За това никой не говори. Проблема с кучетата едно време се решаваше от ловните дружинки - има куче има проблем, няма куче няма проблем.
  • 14
   Тр
   Тракиец
   3 -1
   08:09, 26 фев 2018
   Докога ще търпим този некадърен кмет, хората сто пъти му казаха, че е законно агресивните кучета трябва да се евтанизират - чл 179 от ЗВМД, тоя тепегьоз нищо не прави мардата му смотана. Казва му се - регистрирайте кучетата в града, сложете им чипове , тоз галфон кмета отново нищо не подема. ОСТАВКА Беливанов - най загубеният кмет , който Хасково е имало !!!
  • 15
   Ви
   Видял
   2 0
   10:02, 26 фев 2018
   Нека по-бързо да свикваме! В едно градче в съседната република кастрацията се извършва повече от 6 години. Резултат - кучетата са повече от хората. Пред всеки магазин, около всяко училище, навсякъде около кошовете за боклук, рибарските лодки, спирките, джамиите. Не са агресивни. Макар лишени от потомство, не забравят да се събират два пъти годишно около женските. Местното ръководство казва, че кастрацията не е решение, но мълчат и търпят, защото разпорежданията идват от високо.
   • Тр
    Тракиец
    1 -2
    10:25, 26 фев 2018
    Аркадаш хич няма да свикваме - бездомните песове трябва да бъдат ликвидирани като агресивни.
    ОСТАВКА Беливанов - най-некадърният кмет на Хасково !!!

  Хороскоп за 07.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се занимавате с подготовката на мероприятие от служебен, семеен или обществен характер. На работното място направете всичко, за да предотвратите назряващ конфликт. Успехите ви ще са налице, но няма да задоволят и ще продължите да преследвате целите си. Любовта ви даде сили, не я загърбвайте.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е да се получи застой в работните ви планове. Това е по причини, не зависещи от вас лично. Изчакването на по-благоприятен момент за действие само ще увеличи шансовете ви. Няма да ви липсва добро настроение. Заслугата за една придобивка ще бъде на човек, с чиято помощ ще я осъществите.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  С каквото и да се захванете днес бъдете сигурни, че ще се справите успешно. От лъха увереност и ентусиазъм за всяко нещо, с което се захващате. Ще ви се наложи да обясните бъдещите си намерения на ваш познат, който ви е разбрал погрешно. Бъдете спокойни, че нищо няма да попречи на конкретно ваше намерение днес, свързано с любимия човек. поощрение
  07 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Добрата атмосфера на работното място и в семейството ще направи денят ви успешен. С творчески подход ще подобрите работните си проекти, намирайки по-доброто решение за всеки от тях. Естествено, има още какво да научите и тази перспектива ви кара да не спирате в развитието си.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С правилните си решения ще успеете да подредите делата си по начина, който желаете и това ще внесе спокойствие в душата ви. Професионалната ви подготовка е факт, с който ще се съобразяват и който ще ви доближи до успеха. В тази връзка предстои да получите оферта, която ще ви привлече с перспективите си.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Работата ви днес ще е много ползотворна. Настойчиви сте, когато искате да постигнете нещо и това ще се окаже определящо за резултатите, които постигате. Предстои ви период на утвърждаване на позициите, по време на който не трябва да пестите усилия, за да вършите както досега работата си. Очаква ви финансово стабилизиране.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не се оставяйте на течението. Вземете нещата в свои ръце и ще получите повече. Развитието на служебен въпрос ще ви направи по-нетърпеливи, но вие умеете да се въздържате. Рискът от загуби също е реален, мислете преди да подписвате важни документи. Добра развръзка на семейно събитие.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Възможно е днес да ви се наложи да заемете страна от два възможни избора, а на вас да ви се иска да комбинирате повече варианти. С повече дипломатичност и убедителни доводи имате шанс за успех, но не бива да се предавате при първия малък неуспех. Изберете онова, което е най-добро да вас и работата ви, дори да ви се наложи да правите неща, които не са ви приятни.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не са изключени трудности днес да представителите на Козирог, но възможностите ви също не са за пренебрегване. Имате избора за решите как точно да постъпите в дадена ситуация и само можете са се радвате, че не сте поставени пред свършен факт. Заедно с близък човек ще успеете да намерите най-доброто решение на възникнал въпрос. Любимия човек очаква нещо от вас.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте обсебени от сърдечни въпроси и не ви се мисли за работа. Имате добри шансове с представител на зодия Близнаци, но внимавайте с тяхната двойственост. Любовта ви изпълва с енергия и жизненост и нови творчески проекти.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Погълнати сте от предстоящо начинание, в което ще участвате наравно с други. Обмислете условията и се обърнете към подходящите хора или институции. Ако решите да действате самостоятелно, рискувате да се изправите пред пречки, които са трудно преодолими за сам човек. Не се лишавайте от опита на колегите си.
  07 юли 2020
  Последни новини