От х:

Днес в x:

Шефът на Държавния архив на съд за иманярство

Шефът на Държавния архив в Хасково Станислав Станилов ще бъде изправен пред съда за иманярство. В тази връзка е изготвен обвинителният акт, съобщиха за Haskovo.net от държавното обвинение. Вече е насрочена и дата за заседание, което ще се гледа през февруари.

Заедно със Станилов на подсъдимата скамейка ще застане и Ара Хуманян, на който ще се търси отговорност и за държане на цигари без бандерол. Двамата бяха закопчани през март 2016 г. в барче в блок 16 в хасковския квартал Орфей. Последваха обиски и претърсвания, при които бяха открити и иззети монети и различни антични предмети. Намерени са общо 590 предмета с културно-историческа ценност. На двамата е повдигнато обвинение за незаконно държане на археологически ценности.

Според повдигнатите обвинения законът предвижда до 6 г. затвор, глоба до 15 000 лева, предвидено е и конфискация на половината имущество.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Пр
    Пресли
    10 -13
    17:50, 25 яну 2018
    Хахахаа тъпия Хилтонджия не се наядеее
  • 2
    Dr
    Drugo
    12 -2
    20:18, 25 яну 2018
    Ох, някой в хасково.нет пак не е разбрал. Обвинението е съвсем друго
  • 3
    Ча
    Частен дедектив
    22 -1
    22:03, 25 яну 2018
    А, те хасково.нет първо публикуваха новината под заглавие "Бившия шеф на..", после някой ги светна, че не е бивш, щото след като Станилов осъди Агенцията, правомерно беше възстановен на длъжността, от която противозаконно беше уволнен, след постановъчния му арест! Това е общоградска тайна. Ама, кой да го напише това, когато се пише само поръчково!!!
  • 4
    Ке
    КЕНАНСКИЯ МАЙМУН
    9 -3
    00:41, 26 яну 2018
    Те в Орфей всички са крадци и са за затвора , но не всички ги съдят .
    Ей бащата на Георги Костов - бай Димо Костов крадеше пръчки шпеков салам и филе "Елена" Родопи където бачаше снабдител,
    а на сина му дадоха да управлява МВР и да краде целите Митници :)))
  • 5
    Ор
    ОРФЕЙСКИ МАКАК
    4 0
    13:47, 26 яну 2018
    Кенански маймун, явно и ти бая мяташ крачоли в Орфей, щом си наясно кой от къде е! Да не се окаже, че и ти си "орфейски"...хаха
Последни новини