От х:

Днес в x:

Човек на Доктора – агент в ДАНС. Помляха кола на полицейска щерка. Преглед на печата

Помляха кола на полицейска щерка, информира в голямо заглавие над главата "Новинар юг". Вандали потрошили вчера призори задните стъкла на четири автомобила, паркирани на "Одрин" и "Тутракан" в Хасково. Една от колите била на дъщерята на полицай, чието име не се съобщава.

Емин: 1.9 млн. евро са равни на 23 000 лв., четем в другото водещо заглавие на първа страница в "Новинар юг". Изчислението вестникът прави, като пресмята цената на 150 декара ниви край с. Елена, които фирма "Елка" заменя за 96 дка до пътя Хасково-Димитровград. Едната струва 23 000 лв., другата – почти 2 млн., но евро. Разликата, разбира се, е в полза на фирмата, чиито собственици са Джеват Юсуф и Севатин Алиосман. Името на шефа на земеделската служба, одобрил замяната, е Мустафа Емин.
Той, разбира се, си е на свобода и на свобода ще си остане. Просто ще бъде доста по- богат на наш гръб.


Днес решават съдбата на хирургическия блок, акцентира изданието на втора страница. Днес ОбС ще делегира права на кмета да води преговори за сградата – за медицински колеж или университет, за болница или поликлиника.

Вдигат паметник на горски стражар, убит от бракониери, четем на 4 страница. Паметна плоча на Кънчо Колев ще бъде издигната на лобното му място край с. Дъбравец.

"Хасково" остана без треньор, четем на спортната страница. Радой Минковски напуснал поста си. На темата е посветен и коментара на броя, озаглавен "Хасково може и без футбол". Защо да не може? Как може без космодрум?

Ако беше оцелял, Пеньо Пенев щеше да е приключил с патоса, четем на 6 страница. Материалът е посветен на Пеньовите награди.

Човек на Доктора агент в ДАНС, пише в челно заглавие на първа страница "Хасковска Марица". Става дума за Ценка Василева, бивш областен управител на Хасково и съветничка на сегашния премиер. Сега тя командва кабинета на Петко Сертов – шефа на ДАНС. От цялата работа обаче не става много ясно каква е връзката й с цигарения контрабандист Иван Тодоров – Доктора. Освен че е лекарка, а той не е.

Хаос с рецепти в хасковските аптеки, акцентира изданието на втора страница. След затягане на режима за продажба на лекарствата е пълна мъгла колко пъти може да се използва една и съща рецепта за хронично болни.

Масларова подписа за дома в Кенана, четем още на страницата. Социалното министерство отпуска близо милион лева за ремонт на дома за стари хора.

"Коприна" свива производството наполовина, четем на трета страница. Собственикът Красимир Дачев пред фалит, това е единственото му работещо предприятие, допълва изданието.

Стоките с изтекъл срок са в непрекъснат оборот, пише вестникът на 4 страница. Дето се вика – голяма работа, как хапнахме опасни пуйки, телешко и какво ли не, без да ни мигне окото.

България е отделна губерния от целия свят, казва в интервю за вестника актьорът Герасим Георгиев – Геро. Разговорът с него е публикуван в приложението "Арена".

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини