От х:

Днес в x:

10 °C

Паркът до “Иван Рилски” тъне в боклуци, учител-бабаит забранява снимането

Изображение 1 от 4

  Паркът зад училище “Св. Иван Рилски” е затънал в боклуци, децата играят сред тях. За това сигнализираха майки на ученици от “Рилски”, както и на по-малки деца, които идват в парка в хубавото време.

  Репортерска проверка показа, че майките имат право. Навсякъде из парка се търкалят боклуци, хартийки, найлонови опаковки и всякакви отпадъци.

  От “Иван Рилски” уточниха, че паркът не е на училището, а общински. За чистотата там се грижи общината, след като преди време концесионерът на парка се отказа и заряза заведението. Възрастен хасковлия, дошъл да чака внука си от училище, пък отбеляза, че е проблем и малкият брой съдове за боклук в парка. "Това са деца, няма да отидат в другия край на парка да хвърлят опаковката от закуската", отбеляза мъжът. Но призна, че и възпитанието на хлапетата не е на ниво, щом разхвърлят така боклука. Човекът посочи и стърчащи от бетона опасни болтове. "Тук преди имаше пейки. Сега са ги махнали, но са останали стърчащите болтове, които могат да наранят сериозно някое дете", заяви хасковлията.

  Шефът на “Екопрогрес” Щерю Янев заяви, че за този район има определени хора, които да го чистят по график. “Ако не е е чистено, ще им потърся отговорност и ще има наказани”, увери Янев.

  Междувременно пък учител-бабаит от “Иван Рилски” налетя на репортер със забрана да снима. “Я изчезвай оттук. Аз ако дойда у вас да снимам дали ще ти е приятно”, настръхна бабаитът-учител. След уточнението, че паркът не е нечий хол, педагогът се оттегли да наблюдава намръщено отстрани.

  Тодор Кръшков

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (21)

  • 1
   11
   111
   62 -4
   14:15, 14 дек 2017
   Щерю нали отговаряше за визията на града? Той сам така се похвали. Е, сега да види визията на града, а оттам да си прави изводи и за своята собствена.
  • 2
   Вс
   Всевишния Кенанец
   40 -4
   15:22, 14 дек 2017
   е-баси боклучарника...селяните не са си научили децата да хвърлят боклуците в кошчетата...пак се търси виновен.....възпитанието е виновно
  • 3
   Ot
   otvorko
   38 -3
   15:57, 14 дек 2017
   Каквито родителите,такива и децата им.Навсякъде в града е мръсно,около койтенирите преливат боклуци,улицете не се метат.Никога не е бил толкова мръсен Хасково.
   За паркиралите коли от Хасково до Болярово да не говорим.
   Вместо да си пожелаем весела Коледа,ние се ядосваме на уж толкова малки и дребни нещица,като смет,коли,кучета.
   Тези от общината все не знаят,не чули,не видели.Да им спрем заплатите,те не ги заслужават.За кмета да не отваряме дума,че ми притъмняма и пречернява.Такова безхаберие сигурно и на оня свят не съществува.
   Гьонсурат му се вика,ти го плюеш,то мисли,че дъжд вали.кой ни наказа и защо,че си имаме такава управа.?!?!
   Ако имат поне малко доблест,ще си тръгнат.............
   • Ти
    титан и грийн партнърс
    16 -9
    17:07, 14 дек 2017
    Прекалихте в плювните! Няма контейнери в града, които да преливат. Докажете го със снимки и конкретен сигнал, журналистите нека да отидат да ги снимат,когато посочите точно къде са тези преливащи контейнери. Стига с лъжите! Пък паркирането..всеки нормален град има проблем с паркирането, ако поне сте видяли снимки от Гърция например -там се казва проблем..тука е детска песен и Париж и къде ли не. Градовете са проектирани за доста по-малко автомобили но сега всяка къща има поне по два. Е от там е проблема. Малко съобразяване и търпимост се иска. Но не тука всички сме специалисти и точно пък по пътя за Болярово на вас какво ви пречат?
   • Ми
    мисс
    3 0
    21:03, 14 дек 2017
    Ако сайта позволяваше, с удоволствие пък аз щях да прикача снимки на преливащия контейнер на ул. ''Добруджа '' до ТМСС. Не само че контейнера е пълен, а и двата съда за пепел , също, защото на някой му е по-лесно да си хвърли боклука там. На всичкото отгоре лампата точно на кръстовището не свети, а тротоарите на ''Бр. Миладинови'' към училището са кола до кола. Всеки блок има гаражи, само дето се ползват за магазинчета, кафенета, складчета и прочие. И да, купчините от боклуци идват предимно от невъзпитаните хлапета, които е нямало кой да научи що е то кошче.
  • 4
   Чи
   читател
   27 -3
   16:22, 14 дек 2017
   Алоуу,Щерю-експертът по чистотата,градът тъне в мръсотия! Такова чудо никога не е било.
  • 5
   Чи
   читател
   5 -24
   16:40, 14 дек 2017
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 6
   Ab
   absurda
   22 0
   16:46, 14 дек 2017
   Преди ремонта на училището в парка имаше много пейки и плочките не бяха така изпочупени както са сега. С две думи типично по български оправиха училището, развалиха парка.
  • 7
   Их
   ИХр
   17 0
   17:29, 14 дек 2017
   80% от хората са дебили
  • 8
   Ки
   Кибикландия
   15 -3
   18:35, 14 дек 2017
   Господа журналисти, във всяко отношение има и частица вина на другата страна. Ако хората очакват да ги похвалите няма да ви пъдят. Лошото е, че в България негативните новини станаха мода. Майките, преди да ревнат за общественото, да кажат, те самите, какво са направили, ей така за да е красиво и за другите! Много станаха мрънкачите.
   • Ки
    Кибик
    0 0
    12:20, 15 дек 2017
    Ти какво очакваш да направят майките да вършат работата на сметоизвозващите фирми ли? Те могат да отглеждат и възпитават децата си като достойни граждани които изхвърлят отпадъците си в местата отредени за това.А също и да не им позволяват да пишат тъпи коментари като твоя. И не са мрънкачи а граждани които си търсят правата като съвестни данъкоплатци.
  • 9
   Kr
   Krashkov
   6 -4
   19:42, 14 дек 2017
   Вина? Смятате, че някой има право да ви гони от публично място, само защото смята, че няма да му хареса това, което ще напишете? Това ли се опитвате да ни кажете?
   • Ки
    Кибикландия
    4 -5
    22:08, 14 дек 2017
    Вина, че не намирате положителното. Колко чисти парка има? Какво са виновни учителите, че паркчето около тяхното школо е мръсно? Гонили са ви, ако сте ги снимали, че пушат и като модното папарашко снимане на "нарушители", се окажат глобени от някакви самосезиращи се "органи" на маса. Трябва да разбирате проблемите на хората, а не да ги веете като знаме. Инак може и от прозореца на "Еском" да се снимат нарушители, без значение, на коя от сградите.
  • 10
   Г-
   Г-н Михайлов
   6 0
   19:59, 14 дек 2017
   От 30г емигрантски живот научих, че българина никога не приема чуждото и оплюва своето, а под думите възпитание, обноски и култура той разбира " Е......ал съм му майката", така че честита Ви Мутрокрация, а Демокрация след 150 години...... най-малко!
  • 11
   Фе
   Фенка
   3 -5
   20:07, 14 дек 2017
   Аз съм фенка на Щерю Янев ,може ли някой да ми даде координати да се свържа с него. Надявам се ,че си няма приятелка или жена ? 😀😀😀😀
  • 12
   S5
   S500
   2 -1
   20:23, 14 дек 2017
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 13
   Ха
   ха-ха
   1 -2
   23:02, 14 дек 2017
   Как да учим децата да си изхвърлят боклука в кошчета, като няма такива по улиците ???? Ало, кой отговаря за това ?
  • 14
   To
   Tonich
   1 -1
   09:13, 15 дек 2017
   В града има преливащи контейнери, има контейнери движещи се по наклона и причинили щети на десетина коли . Титан да не си затваря очите, а да възстанови щетите на гражданите !
   А факта е документиран (движещия се контейнер и щетите, които нанесе) и полицията е уведомена, както и съда.
  • 15
   12
   123
   2 -1
   09:37, 15 дек 2017
   Ефенди Кръчков,може ли да използвате български думи в писанията си,какъв е превода на "бабаит"?:(
   • Kr
    Krashkov
    2 0
    11:06, 15 дек 2017
    думатата "бабаит" има редовна употреба в съвременния български език. Думата е арабска, навлиза в български през турски и е често употребявана заради изразителността си.
    П.П. Може и да я няма в уикипедия, не знам
  • 16
   S ченге
   0 0
   10:00, 15 дек 2017
   Селянията и простотията нямат край.
   Тато е виновен че докара селяните в града ...Само че като ги докара тогава беше друго време,с ред с закони а не разграден двор като сега.
   А по Щерето не плюйте,а вие си пазете чистота скъпи граждани по селата раждани...

  Хороскоп за 23.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес имате доброто желание да приключите успешно с всичките си ангажименти, друг е въпросът дали ще дадете всичко от себе си това да се случи. Имате шанса да постигнете добри резултати, в определени моменти ще ви се наложи да разчитате на отделни хора.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес действате извънредно рационално и това много ви помага с каквото и да се захванете. Изпипвате всяка подробност и получавате перфектни резултати. Внимавайте обаче в отношението си с околните, възможно е неволно да нараните някой.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре ще е днес ако не давате твърде много воля на емоциите си, тъй като това може да се окаже пречка в контактите ви. Близък човек ще успее да внесе уравновесеност в ситуация, в която попадате. Отношенията с любимия човек са чудесно, радвате се на взаимни чувства. Поставяте си доста висока цел за изпълнение, което е възможно да ви затрудни.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Общуването с човек, към когото изпитвате добри чувства ще подобри настроението ви, освен, че ще го спечелите за своя идея. Във възможностите ви е заедно да постигнете обща цел. Вдъхновени ще преодолеете всичките си затруднения днес и ще се радвате на споделено внимание вечерта.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Неразбирателството с някой днес може да се превърне в конфликт. Станете по-отстъпчиви и най вече потърсете начини, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не забравяйте за дадената си дума, защото по нейното изпълнение ще съдят за вас. Ако можете да обновите гардероба си ще се почувствате чудесно.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще намерите решение по въпрос, превърнал се в проблем в отношенията с интимния ви партньор или с друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени и разведрите обстановката с чувството си за хумор. Всеки има нужда от лично пространство, уважавайте чуждото и не натрапвайте своето.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Добре се справяте със служебните си задължения и съвсем основателно ще получите подобаващото признание. Колебаете се, не сте сигурни как точно да действате. Изчакайте особено ако се отнася до делови начинания.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще ви се наложи да се смирите и да потърсите услугите на някого, когото сте пренебрегнали в миналото. Потиснете гордостта си и протегнете ръка за прошка, всички ще останете доволни. Правете добро и ще срещате признателност и радост в очите на хората. Ще се почувствате привлечени от нова личност и в душата ви ще заискри пламъчето на любовта.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нечие мнение ще предизвика у вас противоречиви чувства. Няма да скриете разочарованието си или напротив, възхищението си от човека, дръзнал да сподели разбиранията си. Бизнес-предложение ще ви накара да планирате следващия си ход.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съсредоточеността в работата ще ви спести странични проблеми. Денят е подходящ за планове в професионалната сфера. В близките дни се очертават интересни събития, с чиято помощ може да ускорите постигането на нещо важно за вас. Създайте си повече радости и отворете сърцето си за любов.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще се вълнувате от предстоящо събитие и ще търсите начини как да избегнете финансова зависимост от някого. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде. Помощта на близък човек ще бъде неоценима за вас, намерете начин да му го покажете.
  23 яну 2020
  Последни новини