От х:

Днес в x:

ДНСК проверяват безопасни ли са строежите

Началникът на Дирекцията за национален строителен контрол арх. Иван Несторов издаде заповед до всички началници на Регионални отдели "Национален строителенконтрол" на територията на цялата страна да бъдат извършени проверки на строежите.

Проверките са във връзка с констатирани нарушения при обезопасяването на строежи и включват инспектиране на законосъобразността на одобрените планове за безопасност и здраве и проверки на място на започнатите, но невъведени в експлоатация строежи от всички категории.

Припомняме, че метална отломка, паднал аот строеж рани млад ажена в столицата. За инцидента от миналата седмица пълна отговорност пое фирмата-изпълнител. На спирка на столичния бул. "Цариградско Шосе" млада жена беше ударена по главата от паднал метален предмет.

В заповедта на арх. Несторов е записано при констатиране на недостатъчно обезопасяване да бъдат дадени предписания на участници в строителния процес. В такъв случай те трябва да предприемат всички мерки за допустимо обезопасяване в най-кратки срокове. Това са поставяне на предпазни мрежи по фасадите, изграждане на пешеходни проходи и навеси, монтиране на обезопасителни заграждения при отворите на шахти и стълбища, укрепване на строителни огради.

Нарушителите са застрашени от незабавно налагане на глоби или от имуществени санкции по реда на Закона за нарушенията и наказанията и Закона за устройство на територията.

Необходим е и превантивен контрол, свързан с достъпа и външния вид на строителните ограждения, независимо от вида на строежа.

Задължително е на строителните предпазни огради на строежите да е разположена информационна табела, в която изрично да е упоменато кои са отговорниците за безопасност, здраве и охрана на труда.

Източник: news.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Дн
    ДНСК
    1 0
    19:55, 28 ное 2017
    ДНСКатата са органи за прикриване на незаконните обекти и трябва да се закрият. Не вършат полезна работа и за това за което са предназначени. Така яко скубят, корупцията е при тях и разследващите органи трябва да направят необходимото.

Още новини

Последни новини