От х:

Днес в x:

Шарж, вино и комедия в Нощта на театрите в Хасково

 Особен ден с място за различност ще е 5-ти ноември в театъра на Хасково. Градът участва  в инициативата  Нощта на театрите, която се провежда в България за пети път и става част от европейската платформа, като се присъединява към 9-годишната традиция на редица европейски градове. Почитателите от 13 града у нас ще празнуват Нощ на театрите в над 200 събития - пърформанси, изложби, “отворени врати” и театрални пътешествия зад кулисите, чрез театрални дискусии.

Тази година  инициативата ще е двудневна и стартът й на 4-ти ще прелее към 5 ноември.

Над 1500 творци от различни театрални стилове и зали ще са част от платформата със своите продукции в над 80 локации.

Хасковският театър „Иван Димов“ кани от 20 часа зрителите на театър с чаша вино, музика и шарж. Избраната постановка  е на Юрий Дачев “Секскомедия в лятна нощ”.

Възпитаници от класа по класическа китара на Ясен Янчев и по пиано на Краси Генева от Музикалната школа “Манол Иванов” към читалище “Заря“ стават също част от отбелязването на Нощта на театрите. Преди началото на постановката като част от инициативите в Хасково влиза и художникът Борислав Данев – Борку със свои шаржове. 

Чаша вино като комплимент към зрителите са подготвили още домакините в театъра.

Тази година ДКТ “Иван Димов” се включва и с още едно заглавие - “Свалячи” от Елин Рахнев, което ще се играе  също от 20 часа в неделя в Димитровград. Гастролът е след специалната покана на ОДТ “Апостол Карамитев”. 

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ча
    Чапразов
    4 -3
    22:12, 1 ное 2017
    Да разпънат в градинката до театара, шатрите на един цирк, независимо наш или гастролиращ и шоуто да бъде съвместно.
Последни новини