От х:

Днес в x:

Арестуваха сина на Яшарали Ахмед. Местят битака с референдум. Преглед на печата

Синът на бившия главен секретар на външно министерство Яшарали Ахмед е бил арестуван преди два дни за шофиране в пияно състояние, информира в заглавие над главата "Хасковска Марица". По информация на изданието младият Айгюн дори буйствал в ареста. Той е бил задържан и преди, но бащата никога не се е обаждал да ходатайства за него, твърдят пред вестника магистрати.

Референдум за димитровградския пазар, информира в другото челно заглавие на първа страница "Хасковска Марица". Допитването се прави заради създалите се обществени настроения за и против сегашното място на битака.

28 младежи осъмнаха затрупани на "Аида", четем още на първа страница. Компанията останала в хижата до ранния следобед. Пътят бил разчистен от Гражданска защита след сигнал от бедстващите, допълва изданието.


Сини драми в Хасково, пише във водещият материал на втора страница в броя. Местните седесари скочили срещу определения за водач на дясната листа Евгени Чачев. Междуременно пък изтече информация, че областният лидер на СДС Янко Велев е пред изключване от партията. Той отрича.

Грък иска земите на две села срещу зърно, е акцентът от трета страница. Става дума за маджаровските Бориславци и Малки Воден. Чужденецът обещавал рента срещу земята, но селяните се дърпали.

Сградата за 1.8 млн. лв. не прави правосъдието, цитира министъра на правосъдието Миглена Тачева вестникът на 4 страница. Там четем репортаж за тържественото откриване на сградата на административния съд в Хасково в петък.

Не ислямът е силен, православната църква е слаба, казва в интервю на 9 страница Мохд Абуаси. Той е директор на центъра за близкоизточни изследвания в София.

Харманлийската кушия пак събра народа на Козлука, отбелязва шоуто в събота изданието на 16 страница.

С пушки бранят земята на "Пушкаров", открива днешния си брой "Новинар юг". В материала на цялата 6 страница изданието разнищва скандала със заменките. Според вестника в далаверата е замесен шефът на областната дирекция "Земеделие" Мустафа Емин. Негов е подписът, с който близо 100 дка на института "Пушкаров" са дадени на фирма "Елка".

Местят битака с референдум, отбелязва в другото челно заглавие на първа страница вестникът.

Атрактивна снимка от кушията в Харманли виждаме на първа страница - как буен кон е хвърлил ездача си. Повече от 1000 души се събраха в местността Козлука за кушията, пише изданието.

Мартенският сняг отказа 20 деца от олимпиада, четем на втора страница. 95 ученици обаче се явиха на олимпиадата по физика.

ВКП не подкрепя обвинението за убийство срещу близнаците, акцентира на криминалната страница изданието. Въпреки пасуването на върховните прокурори обаче казусът бе разгледан от върховния касационен съд, който ще се произнесе до месец. Йонко и Радослав Илчеви бяха оправдани за убийството на баща си.

Проект за 1.3 млн. лв. пази Калугерово от наводнения, четем на 4 страница. 4 години след катастрофалното наводнение в симеоновградското село е задействан план за корекция на близката река.

Хасковска овчарка № 1 в Стамболово, четем на забавната 12 страница. Призьор е Сафин фон дер Магестрале.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини