От х:

Днес в x:

Кметът и шефове в общината с грамоти за добро представяне

    Кметът за един ден на община Хасково Тодор Кирев и няколко от шефовете на отдели в администрацията получиха грамоти за доброто си представяне с поставените им задачи. Десетимата ръководители са от Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ и участват в клубове по предприемачество в школото с ръководител Дарина Влайкова. Те бяха наградени от директора Деян Янев. Той ги похвали за доброто им представяне вчера, включвайки се в инициативата на „Джуниър ачийвмънт“ – „Мениджър за един ден“.

    Гимназистите имаха възможност да наблюдават и изпълняват работата на администраторите. Днес те споделиха и своите впечатления и преживявания. Някои от тях бяха на мнение, че заетите от длъжности вчера са доста тежки и отговорни и не биха кандидатствали за тях в реалния живот. На други пък им допаднал управленческия поста и заявиха, че това ще им е бъдещата професия.

    С една от най-отговорните задачи беше натоварен дванадесетокласникът Тодор Кирев, който беше заел стола на кмета Добри Беливанов. Гимназистът обясни, че денят му в кметството е бил доста натоварен, изпълнен с много срещи, разговори, възлагане на задачи. Посетил няколко детски градини и училище, за да проследи ремонтните дейности и денят му преминал бързо. „Беше изключително вълнуващо и не усетих как мина времето“, заяви Тодор Кирев. Той добави, че днес му се искало отново да се върне на работа в администрацията. С дадената му възможност да наблюдава отблизо работата на градоначалника, Кирев добил представа за реализацията си в бъдеще и е устремен да заеме ръководен пост.

    Друга ученичка от Езиковата – Елена Томова, която беше поела функциите на директор на Данъчното обясни, че й се разбили схващанията, че длъжността е лека. Тя беше категорична, че след дипломирането си няма да кандидатства за поста.

    Останалите ученици изпълняваха функциите на шефове в отдели. Антонина Попова пък заела стола на директора Деян Янев. „Да си директор е интересно, защото е разнообразна работата, но не бих издържала повече от един ден“, заявила ученичката пред Деян Янев в края на работни ден. Той пожела на възпитаниците на гимназията не да станат началници, а да си намерят професията, която да им носи истинско удовлетворение.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Бг
      БГ
      4 -7
      19:47, 13 окт 2017
      Тези са без значение.....обучават се за емигранти. От тях Хасково само губи. Кога ще се закрие тази гимназия !!!
    Последни новини