От х:

Днес в x:

24 °C

Изграждат две нови социални услуги за деца с увреждания в Хасково

  Очаква се изградят две нови социални услуги за деца – Дневен център за деца с увреждания и техните семейства и Преходно жилище за деца от 15 до 18 г. Предстои да се направи ремонт на съществуващия Център за обществена подкрепа и обособяване на места за спешен прием, с което се очаква капацитетът да се увеличи от 40 на 100 потребители. Това каза кметът Добри Беливанов днес по време на регионален форум „Деинституционализация на грижата за възрастните хора и хората с увреждания – перспективи и възможности“.

  „Имаме редица утвърдени услуги с различно финансиране, като целта им е подкрепа на местните общност и уязвимите групи, и деца в риск“, каза градоначалникът. Той припомни, че в областния град има 8 услуги с държавно финансиране с общ капацитет 350 места и една услуга с общинско финансиране със 150 места. В социалните услуги на общината работят 225 души. Към момента община Хасково изпълнява 4 проекта в сферата на социалните услуги. Беливанов подчерта, че проектът „Топъл обяд“ е развит изключително добре в община Хасково, чрез който ежедневно над 1000 души получават топла храна, което се посреща много добре от потребителите. Кметът беше категоричен, че той и екипът му ще подкрепят всяка инициатива, свързана с подобряване качеството на живот на хората в неравностойно положение.

  Форумът се организира от Община Хасково съвместно с Национален алианс за социална отговорност. В него се включи зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова. Тя представи надълго стратегията на министерството, която е в подкрепа на хората от уязвимите групи. Идеята на събитието да се получи обратна връзка, менения и идеи за развитие на политиките на ведомството.

  Във форума присъстваха още зам.-областният управител д-р Стефка Здравкова, председателят на Национален алианс за социална отговорност Георги Георгиев и началникът на отдел в Агенция за социално подпомагане Николина Иванова.

  В зала „Хасково“ присъстваха директори и служители на дирекциите „Социално подпомагане“ от областта, представители на Министерство на труда и социалната политика, Агенция за социално подпомагане, Национален алианс за социална отговорност, представители на Областна администрация, общините в област Хасково, ръководители на социални услуги за пълнолетни лица.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Ки
   Кил Бил
   28 -4
   13:19, 4 окт 2017
   Работата върви и без ГЕРБ. Областния май е на бойкот. Инициативата "топъл обяд" храни дневно 1000 хасковлии, нашите майк и бащи, които изнемогват. Ето това прави Добри за Хасково - добро!
  • 2
   Из
   изненадан
   8 -11
   13:22, 4 окт 2017
   "Експертите" не разбраха ли, че домовете са затворени от преди няколко години? На кой му е притрябвало преходно жилище? Или пак ще пълним с деца от другаде, защото някой малоумен си е чесал носа и взел пари за тази глупост.
  • 3
   12
   123456_1507125124
   21 -3
   16:52, 4 окт 2017
   Емилия сестрата на герберската подлога Румен Стоянов кълняха кмета а сега на първия ред.
   • Ве
    Веселина Тодорова
    3 -17
    17:21, 4 окт 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 4
   Ем
   Емилия и Румен
   8 -2
   21:46, 4 окт 2017
   И аз това се питам,брат й първи враг на кмета,а тя на първи ред в екипа му,като е ербап що не си подаде оставка и да освободи мястото си за някой кадърен човек.

  Хороскоп за 30.05.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Справяте се чудесно със задълженията си днес. Добре ще е, ако не се ангажирате с чужди проблеми. Вашите оригинални идеи ще намерят реално приложение и това ще остави у вас чувство на задоволство. Самочувствието ви ще се подобри и от финансовата независимост, която създавате за себе си. Прилагате на практика всичко, което сте планирали до този момент.
  30 май 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
  30 май 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Позволете си да се откъснете за малко от напрежението в службата и дома. Заредете се позитивно с неща, които ви радват и ви помагат да се отморите. Имате нужда от глътка свеж въздух. Променете еднообразието, което преживявате с интимния партньор. Не преценявайте човека до вас по способността му да сервилничи, а по начина му да взима решения.
  30 май 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Онези от вас, на които днес предстои нещо особено важно се радват на забележителен късмет. До последно не се отказвате от целта си и сте готови да я преследвате докрай. Вярвате с своя успех и това донякъде наистина го предопределя. Нямате основания за притеснения и в личен план, където постепенно отношенията ви с любимия човек придобиват облика, който взаимно желаете.
  30 май 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Професионалните ви ангажименти ще напомнят за себе си. Но, други ще се отдадат на почивка и разнообразни занимания. Не обвинявайте околните в незаинтересованост към проблемите ви. Опитайте се да се отпуснете, освободете напрежението и погледнете позитивно на всичко наоколо.
  30 май 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Отговорете си честно какво преследвате и дали целта ви е реално осъществимата. Здраво стъпили сте на земята и въпреки това се нуждаете от събуждане. Дали не искате повече, отколкото можете да дадете. Не пренебрегвайте съветите на близките си, отстрани е по-лесно да се види и оцени проблема.
  30 май 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предвид душевното си състояние е добре да подходите специално към избора на храни и напитки. Ограничете дразнителите от всякакъв род и вид. Не измъчвайте тялото си и лекувайте душата. Високите ви критерии изискват и вие да сте на висотата им. Обстоятелствата ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
  30 май 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Бъдете предпазливи днес и не се ангажирайте с каквито и да било обещания. Денят не е подходящ за взимането на важни решения. Съсредоточете се върху дома и близките си. Мнозина от вас имат нужда от пълноценна почивка и обстоятелствата около вас напълно я благоприятстват. В края на деня някои от вас е вероятно да изпитат леки стомашни неразположения.
  30 май 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Отнесете се към проблемите без излишно драматизиране и бъдете тактични. На моменти е по-добре да отстъпите, отколкото да усложнявате атмосферата. Можете да се справите с домашните си задължения и без излишно напрежение. Не пренебрегвайте личните си нужди. Имате натрупани недоразумения, които е добре да изчистите по-скоро, ако искате нещата ви да вървят гладко.
  30 май 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В добро настроение сте и това ви позволява да говорите непринудено на всякакви теми. Ще дадете воля на скритите си желания и пориви. Благоприятно стечение на обстоятелствата ще направи деня ви успешен, на вас остава да се погрижите за веселата страна на живота си.
  30 май 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Радвате се на много добро здраве днес. В случай че напоследък ви е създавало проблеми, днешният ден е много благоприятен за стабилизирането му. Ако имате възможност не се задържайте дълго у дома и е много вероятно да се натъкнете на приятни изненади. Може би ще срещнете приятел, с когото отдавна не сте се виждали или пък ще се натъкнете на интригуващо предложение.
  30 май 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Раздвижете се днес, трябва да помислите за физическата си форма. Имате нужда да предизвикате самите себе си и да отвърнете достойно на това предизвикателство. Избягвайте всякакви неща, които ви потискат и излезте на дълга разходка сред природата.
  30 май 2020
  Последни новини