От х:

Днес в x:

Изграждат две нови социални услуги за деца с увреждания в Хасково

    Очаква се изградят две нови социални услуги за деца – Дневен център за деца с увреждания и техните семейства и Преходно жилище за деца от 15 до 18 г. Предстои да се направи ремонт на съществуващия Център за обществена подкрепа и обособяване на места за спешен прием, с което се очаква капацитетът да се увеличи от 40 на 100 потребители. Това каза кметът Добри Беливанов днес по време на регионален форум „Деинституционализация на грижата за възрастните хора и хората с увреждания – перспективи и възможности“.

    „Имаме редица утвърдени услуги с различно финансиране, като целта им е подкрепа на местните общност и уязвимите групи, и деца в риск“, каза градоначалникът. Той припомни, че в областния град има 8 услуги с държавно финансиране с общ капацитет 350 места и една услуга с общинско финансиране със 150 места. В социалните услуги на общината работят 225 души. Към момента община Хасково изпълнява 4 проекта в сферата на социалните услуги. Беливанов подчерта, че проектът „Топъл обяд“ е развит изключително добре в община Хасково, чрез който ежедневно над 1000 души получават топла храна, което се посреща много добре от потребителите. Кметът беше категоричен, че той и екипът му ще подкрепят всяка инициатива, свързана с подобряване качеството на живот на хората в неравностойно положение.

    Форумът се организира от Община Хасково съвместно с Национален алианс за социална отговорност. В него се включи зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова. Тя представи надълго стратегията на министерството, която е в подкрепа на хората от уязвимите групи. Идеята на събитието да се получи обратна връзка, менения и идеи за развитие на политиките на ведомството.

    Във форума присъстваха още зам.-областният управител д-р Стефка Здравкова, председателят на Национален алианс за социална отговорност Георги Георгиев и началникът на отдел в Агенция за социално подпомагане Николина Иванова.

    В зала „Хасково“ присъстваха директори и служители на дирекциите „Социално подпомагане“ от областта, представители на Министерство на труда и социалната политика, Агенция за социално подпомагане, Национален алианс за социална отговорност, представители на Областна администрация, общините в област Хасково, ръководители на социални услуги за пълнолетни лица.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ки
      Кил Бил
      28 -4
      13:19, 4 окт 2017
      Работата върви и без ГЕРБ. Областния май е на бойкот. Инициативата "топъл обяд" храни дневно 1000 хасковлии, нашите майк и бащи, които изнемогват. Ето това прави Добри за Хасково - добро!
    • 2
      Из
      изненадан
      8 -11
      13:22, 4 окт 2017
      "Експертите" не разбраха ли, че домовете са затворени от преди няколко години? На кой му е притрябвало преходно жилище? Или пак ще пълним с деца от другаде, защото някой малоумен си е чесал носа и взел пари за тази глупост.
    • 3
      12
      123456_1507125124
      21 -3
      16:52, 4 окт 2017
      Емилия сестрата на герберската подлога Румен Стоянов кълняха кмета а сега на първия ред.
      • Ве
        Веселина Тодорова
        3 -17
        17:21, 4 окт 2017
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 4
      Ем
      Емилия и Румен
      8 -2
      21:46, 4 окт 2017
      И аз това се питам,брат й първи враг на кмета,а тя на първи ред в екипа му,като е ербап що не си подаде оставка и да освободи мястото си за някой кадърен човек.
    Последни новини