От х:

Днес в x:

Tурска линейка транспортира онкоболна след 7 отказа у нас

Седем столични болници са отказали помощ на онкоболна жена. За това разказаха роднините на 39-годишната Мариянна Цакова от Габрово пред Нова телевизия.

Преди около година Мариянна разбира, че има рак на шийката на матката с разсейки в черния дроб.

Благодарение на стотици добри хора, семейството ѝ успява да събере 30 000 лева, необходими за лечението и операцията ѝ в клиника в Турция.

Преди две седмици обаче жената получава усложнения. По това време тя се намира в София при своите родители. В седем болници отказват да я приемат, въпреки състоянието, в което се намира.

„Във ВМА, „Пирогов“, „Токуда“, „Сити клиник“, Онкологията в „Дървеница“, Александровска болница и „Майчин дом“ – тотален отказ. Навсякъде отказват да я приемат за преливане на кръв – отказват лечение. За тях, това е следствие от заболяването.

Дори от онкологичната болница ни казаха, че няма как да я приемат, защото приемите са само планови и трябва първо да мине през контролен преглед и ако лекари се съгласи – да я приемат, разказа съпругът на Мариянна – Андриян.

Мариянна обикаляла по болниците с частна линейка и с една молба – да бъде приета, за да се установи от къде е кръвоизливът. Обиколката ѝ по болници продължила шест дни.

„На 23 септември се принудихме да се обадим в Турция, където основно върви лечението ѝ. От Турция изпратиха линейка за около 5 часа, след което я откараха обратно там“, съобщи Андриян.

Мариянна все още е в Турция. На 29 септември тя е претърпяла успешна спешна операция и в момента се възстановява.

Източник: novanews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Гь
    Гьотере видял
    58 0
    13:24, 30 сеп 2017
    Една държава е приключила, когато индивидите в нея спрат да различават доброто от злото.
  • 2
    Ta
    taran
    5 0
    09:17, 3 окт 2017
    И после пак псувайте Турция...
Последни новини