От х:

Днес в x:

54 колоездачи в 209-километрова обиколка (обновена)

    54 колоездачи се включиха в организирания бревет „Студен кладенец“, който тръгна в 7 часа от Общежитията в Хасково. Сред колоездачите са три жени и италианец. Най-възрастият от тях е 64-годишният Димитър Балански от Исперих. В обиколката участва и Станимир Чолаков, който тази година спечели етапа Свищов – Елена от обиколката на България.

    Дължината на трасето е 209 км. Участниците трябва да финишират приблизително след около 13 часа и 30 минути. Крайната точна на надпреварата е до паметника Капитан Петко войвода.

    Бревтът е организиран от местния клуб по колоездене „Хасково“. Това е третият бревет за Хасково и е в календара на Българската федерация по туризъм. „Това е аматьорско колоездене и няма състезателен характер. Целта е да се спортува и да се завърши успешно“, поясни председателят на КК „Хасково“ Георги Ангелов.

    Аматьорската коездачна обиколка съвпада със Седмицата на мобилността, която започва от днес, както и с инициативата „Да изчистим България заедно“. „Ние също подкрепяме кампанията за почистване и апелираме гражданите да не изхвърлят отпадъци и да пазят природата чиста“, каза още Ангелов.

    Въпреки че няма състезателен характер, участието на колоездачите носи брой точки за съответния клуб. Първите велосипедисти финишираха в 16: 30, а последните в 19: 30 часа. Отпаднали са само двама, а успеваемостта е 98 процента, отчетоха от КК „Хасково“. Всички са доволни от организацията и пийнаха биричка в заведение край финалната точка.

    Анета Кутелова.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Di
      dimitri4ka
      2 -5
      18:26, 16 сеп 2017
      Браво на хасковските педаловрътковци. Гордеем се с вас.
    • 2
      Оп
      Оправете правописа
      3 -1
      08:38, 17 сеп 2017
      Ататьорската коездачна
    Последни новини