От х:

Днес в x:

31 °C

Две училища и забавачка събраха близо 10 000 за болни деца вместо букети

  Готови са първите протоколи от събраните дарения в хасковските училища и детски градини в кампанията „Подари надежда вместо цвете. “, съобщиха от община Хасково, която подкрепя инициативата.

  Директорът на ОУ „Св. Иван Рилски“ Тонка Ченгелова заедно с комисията преброили събраните от децата, родителите и учители средства. Според представения протокол са събрани 8015 лева. Сумата от това училище не е окончателна, тъй като до понеделник ще бъдат изчислени средствата за СБКО (Социално-битовото и културно обслужване) на учителите за септември, които те са решили също да бъдат дарени в кампанията.

  В ПГДС „Цар Иван Асен II“ са събрани 1044.44лева.

  Един от първите постъпили протоколи за дарение е от 20-та детска градина. Там са събрани 722 лева. Събирането на протоколите и средствата ще продължи и в понеделник, когато ще бъде обобщена крайната събрана сума. Тя ще бъде разделена по равно в сметките на четири хасковски деца, нуждаещи се от лечение.

  Инициативата е на хасковски майки и е подкрепена от община Хасково. Идеята беше средствата, отделени за цветя в пръвия учебен ден, да бъдат дарени за лечението на децата в нужда. Всички хасковски училища и детски градини декларираха готовност за участие в инициативата. Според данните подадени предварително от тях в общината днес дарения са се събирали в над 340 кутии.

  Събраните в кампанията средства ще бъдат преведени по сметките на:


   

  Иванина Иванова – 3 години

  Диагнозата ѝ е тумор в мозъка. Оперирана е успешно, но терапията продължава.

  Иван Демирев Иванов
  Банка: ЦКБ
  IBAN: BG14CECB979040C1845200
  BIC: CECBBGSF

  Кристиян Милчев – 4 години

  Прогресивна мускулна дистрофия тип Дюшен. За лечението му в Турция са необходими 32 000 долара.

  BIC UNCRBGSF
  IBAN BG65UNCR70001522974851
  Титуляр: Кристиян Милчев

  Дани – 11 години

  Страда от прогресивна мускулна дистрофия тип Дюшен. Нуждае се от средства за лечение в клиника в Турция.

  Милена Димитрова Бялкова – Иванова.

  ЦКБ АД Клон Хасково 

  IBAN: BG59 CECB 9790 40D4 7095 00 

  BIC: CECBBGSF


   

  Николета Корондилева – 17 години

  Сарком на Юинг, претърпяла множество операции, но терапията продължава.

  Росица Вълкова Ленкова

  Пощенска банка BG66BPBI 7926 106 4334 801

  BIC: BPBIBGSF

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Ро
   родител
   17 -1
   08:54, 16 сеп 2017
   Деца и учители от ОУ Св.Иван Рилски , ние родителите се гордеем с вас!
   И нека ако е възможно управата на училището директно внесе средствата по сметките на нуждаещите се дечица , а не да предава средствата на общински служител , който да свърши това ......
   Адмирации за всички училища и градини ,включили се в инициативата!
  • 2
   По
   ПОСПАЛАНКО
   4 -4
   18:48, 16 сеп 2017
   Кръшков издири ги тия МАЙКИ - ГЕРОИНИ дето измислиха тази кампания и ги пишете с имената та да благоговеем пред тях а може и почетни граждани на Хасково да ги направят Предлагам да прочетете статията 15 09 ден на корупцията или първия звънец Оказва се че тази идея не е на нашите местни майки -героини
  • 3
   По
   ПОСПАЛАНКО
   1 -3
   18:50, 16 сеп 2017
   Уточнение --статията е във ФРОГ- НЮЗ

  Хороскоп за 04.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате енергията да направите всичко, което пожелаете сега. Това си личи от далече, но не пренебрегвайте желанията на близките си. Бъдете по-толерантни към тях, дори и да се двоумите, опитайте. Ще подобрите отношенията си, щом точно и ясно изразявате мислите и намеренията си.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Творческите ви сили са в подем. Имате интересни идеи, които не трябва да оставяте без по-нататъшно развитие. В личен план около вас назряват вълнуващи събития, които ще се отразят благоприятно на атмосферата в семейството ви. Оградени сте с вниманието на хората, които обичате и това ви прави бодри и енергични.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате основания да бъдете доволни от себе си. Към съпътстващите дреболии, които претендират за важност се отнасяйте по-спокойно за да не ви изнервят излишно. По-често ще се радвате на добри поводи, благодарение на старанието си. Тази тенденция ще се задълбочи, правейки делата ви перспективни.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще постигнете изпълнението на свое желание, стига то да е в полза на вас самите. В последно време пилеете много сили и средства в угода на другите, като забравяте за собствените си нужди. Постоянството ви в една връзка ще обърне нещата във ваша полза. Идеите ви ще се популяризират, защото са добри и имат отношение към добруването на повече хора.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  В отлична форма сте и успявате да се справите в необходимите срокове. Ваш близък ще ви изненада със свое решение, но по-добре ще е да обмислите реакцията си, за да не го засегнете. В личен план сте късметлии. Оказва се, че притесненията ви са били напълно неоснователни.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Увереността в собствените ви действия може да ви изиграе лоша шега днес. Не се дистанцирайте от околните, с нищо не ги превъзхождате, освен с високото си самочувствие. Във ваша полза е да се приземите по-скоро. Семейството ви очаква повече внимание, предвид предстоящо семейно мероприятие.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Семейна хармония сред приятна атмосфера ще цари в дома ви днес. Настроени сте добронамерено към всички и това до голяма степен ще запази семейния уют. Ще прекарате приятно, ако поканите приятели на обяд или вечеря и ги изненадате със свой специалитет.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Предстои ви плодотворен период в личен план. Без трудности ще реализирате стремежите си и денят ще изобилства от радостни поводи. Професионалните ви ангажименти ви отнемат много време и може би умората ще ви досажда.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Заемайки се с неотложните си задачи, ще си осигурите време и за дома. Подготовката за предстоящо пътуване е в ход, но някои вече пътуват. За други от вас денят се свързва с нова интимна връзка или делово съдружие. Разумно изразходвайте енергията си, не се претоварвайте с нищо.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не създавайте излишно напрежение с притесненията си, част от които ще се окажат по-маловажни, отколкото ги мислите. Истина е, че многото задължения ви уморяват и това се отразява на психическото ви и физическо здраве. Оставете настрана задачите, които могат да бъдат отложени и помислете за почивката си.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Особено важно за вас е да се осланяте на разума си, а не на чувствата. Ако успеете да овладеете емоциите си, само ще спечелите. Пречки от различен характер ще ви стимулират да потърсите и други възможности за реализация. Добре ще е да помислите за промяна на хранителния си режим и да наблегнете на повече движение.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Избягвайте натоварващите съзнанието дейности, а се заемете с нещо приятно и релаксиращо. Любимият човек ще ви обгражда с внимание и обич. Споделете деня си с него и се наслаждавайте на онова, което имате. Духовното ви израстване е очевидно и заслугата за това е изцяло ваша. Давайте повече и не мислете, че нямате. Ще имате.
  04 юли 2020

  Случаен виц

  Последни новини