От х:

Днес в x:

„Хоризонт” изпяха на български „обичам те” от Хасково

    Група „Хоризонт” изпратиха своите послания в подкрепа на българския език в българската музика и от Хасково в каузата, която са подхванали от края на миналата година под мотото „Изпей „Обичам те” на български”.

    На площадка „Спартак”  тази вечер те се качиха на 19-тата си сцена в страната, от която мисионерски призоваха за излъчването на повече българската  музика в ефира. „В последните години се излъчва изключително малко българска музика в ефира, а това, което звучи, е само на определени изпълнители. Българската музика, като част от българската култура, трябва да получава повече гласност. А когато малките сред нас израстват в музикална среда, в която не звучат български текстове, няма как да обичат и  търсят родното. Опасявам се и че малкото музиканти, които пеят на български и нямат достъп до ефира, ще се откажат да правят, това, което обичат и няма да напишат най-хубавата си песен”, призова от сцената вокалистът Валери Славчев. Думите му бяха последвани от подкрепа с аплодисменти от публиката. Около 400 фенове на стойностната музика дойдоха, за да чуят любими български песни на непреходни български групи и изпълнители. Освен кавъри на златни хитове на „Сигнал”, и „Тангра”, на Васил Найденов, и на други български изпълнители, групарите изпълниха и авторски песни, включително и такива от последния си албум „Прекалено любопитни”.

    С включването на похода на „Хоризонт” за българското  в  програмата за празниците на града, общината също подкрепи мисията им.

    Гости на концерта бяха и италианци от Флоренция, които са партньори на община Хасково по Проект за независимост и толерантност в Европа.

    Преди концерта на Хоризонт за българското танцуваха и възпитаниците на хореографа Милена Налбантова от формация "Рона”.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини