От х:

Днес в x:

Внимавайте! Днес рискът е двоен- жега и магнитни бури, какво съветват специалистите

Високите температури, които в някои райони на страната на-5 август ще надхвърлят 40 градуса , са комбинирани със средно силни магнитни бури. В Смолян и региона живакът едва ли ще подмине 30 градуса, но все пак специалистите предупреждават, че хората със сърдечно съдови заболявания, с ниско и особено с високо кръвно, трябва да внимават.

До скоро официалната медицина отхвърляше връзката между магнитни бури и здравето на хората, но напоследък все повече лекари признават съществуването й, и съветват пациентите да вземат мерки. Какво точно представляват магнитните бури?

Това са плазмени потоци с огромна скорост, които летят към Земята, когато на Слънцето има изригване. Магнитната буря се случва и хората я усещат, когато тези високоскоростни „слънчеви ветрове“ се сблъскат с атмосферата на планетата ни. Все пак не всички усещат промяната в електромагнитната среда, но е добре да са информирани.

Не пийте алхокол, приемайте лека храна и не пестете водата за пиене :)

Разходките в планината са добра идея, но градските улици в тези дни-не, особено ако термометрите са над 25 градуса, а възрастта-прехвърлила трудоспособната. Почивка, релакс и леки чайове -също помагат.

При главоболие, отпадналост, мускулни болки и парене в очите, каквито най-често са оплакванията при магнитни бури, здравните специалисти препоръчват да с епочив аповече, да се премери кръвното, да пиете един аспирин. Ако се наложи-  потърсете лекарска помощ.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини