От х:

Днес в x:

Тир се обърна в дере край магистрала „Марица“

    Турски тир се обърна в дере край магистрала „Марица“. Инцидентът стана около 5:30 часа днес в участъка около 46-ти километър на аутобана, преди Хасково.

    43-годишният шофьор пътувал от Турция за Германия и превозвал авточасти. Движейки се по направлението от Свиленград посока Пловдив тирът разбил мантинелата край магистралата и се преобърнал в дясно по посока на движение, спирайки се в отводнителен канал.

    Според дошлите на място униформени катастрофата е станала заради заспиване на водача. За щастие той се е отървал без сериозни наранявания, дори не се наложило да бъде откаран в болница. Точната причина за инцидента трябва да съобщят от пресцентъра на полицията.

    На място пристигнаха и служители от Областно пътно управление. Старши специалистът Иван Христов заяви, че при катастрофата са разбити 64 м от мантинелата. Той поясни, че за да бъде изкаран тира от дерето, трябва да демонтират съседния участък от здравото обезопасителното съоръжение.

    За да извадят тежкотоварното возило пристигнаха и служители на пътна помощ. Собственикът на фирмата Тенчо Стайков заяви, че първо ще свалят товара и едва тогава ще започнат изваждането на тира.Той уточни, че цялата процедура ще отнеме няколко часа.

    Край обърнатия тир беше и шофьорът, но той отказа да коментира случилото се.

    Анета Кутелова 

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Къ
      Късмет комшу, че не уби някой
      19 -2
      12:57, 31 юли 2017
      Заспал е. Само в България турските тираджии си карат както искат, понеже органите на реда тук са или с вързани ръце или се правят на слепи.
    • 2
      Ga
      Galya2003
      0 0
      01:53, 1 авг 2017
      Пфф това не е само зареди полицията ,а защото шефа на Обласното пътно (не знам дали така се води😂) трябва да се смени.Първо няма светлини малко преди да влезеш в града , мантинелите не са сменяни от сумати време , ми как няма да "разбие" мантинелата .А и също така да не забравяме , че хората много крадат , знам можеби повечето си казват , че това няма нищо общо , но всъщност те крадат котешките опашки , които осветяват мантинелата или когато има отбивка винаги има една ламарина ли как се казва Незнам , но на повечето места няма , а сигурно някой се чудят за какво служи тя , ами тя точно е за такива случаи , за да не се врязват колите в мантинелата , ако случайно се врязват там.😂😂👌🏼
    Последни новини