От х:

Днес в x:

Новият председател на съда настоява за електронно правосъдие

    За електронно правосъдие ще настоява новият председател на Районен съд Хасково Пламен Георгиев, който днес официално встъпи в длъжност. Това е един от приоритетите на 36-годишния магистрат за развитие на съда.

    В тази връзка председателят на Окръжен съд Хасково Миглена Тянкова, която също подписа акта за встъпване в длъжност, заяви, че имат готовност за електронно правосъдие. Тя припомни, че Хасковският съд първи е въвел използване на електронни услуги още през 2009 г., каквито сега има в целия район. Тянкова изрази увереност, че Георгиев ще бъде успешен ръководител, въпреки, че до този момент няма такъв опит. „Той заварва един работещ и подреден съд. Сигурна съм, че ще успее да го доразвие“, каза Тянкова.

    В Районен съд Хасково в момента работят общо 10 съдии като Георгиев заяви, че на този етап възнамерява да работи със същия колектив, включително и да запази на поста досегашният заместник съдия Даниела Николова.

    На встъпването в длъжност на новия председател Пламен Георгиев присъстваха съдии, съдии по вписванията, съдебни заседатели и други.

    Пред колегите си Пламен Георгиев изтъкна още, че един от основните му приоритети е справедливо и ефективно правораздаване. Той има идея и за разширяване квалификацията на съдиите. Според него това може да стане чрез амбициозна образователна програма за обогатяване професионалния опит на магистратите. Чрез нея те ще имат възможност да влязат в ролята и на обучаващи, за да предадат опита си. Сред целите на Георгиев е изграждане на по-добра положителна оценка за съда и дори в тази връзка вече са въведени мерки. Също така има идея и за изграждане на библиотека.

    Новият председател на съда получи поздравления от колегите си, включително и от досегашният председател Мария Ангелова.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини