От х:

Днес в x:

ВСС наказа ексшефката на Свиленградския съд заради забавени дела

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет наложи дисциплинарно наказание на съдията в Районен съд – Свиленград Елена Тодорова, която е и негов бивш шеф.

Наказанието ѝ е „понижаване в ранг за срок от 1 година е с 9 гласа „за“ и 1 глас „против“, съобщават от пресслужбата на ВСС.

Дисциплинарният състав е установил системно неспазване на сроковете, предвидени в процесуалните закони, неизпълнение на други служебни задължения от страна на съдия Тодорова. Освен това продължително тя е бездействала по 3 граждански дела, което е довело съответно и до забавяне на производствата по тях.

Дисциплинарно дело срещу съдия Тодорова е образувано предложение на председател на Окръжен съд – Хасково Миглена Тянкова.

Елена Тодорова встъпи в длъжност като председател на Районен съд в Свиленград през декември 2013 година.

Тя напусна поста си през юли миналата година с мотив „лични причини“. 

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    То
    том сойер
    3 0
    19:47, 19 юли 2017
    А в Хасково горките съдии и прокурори да ги съжалиш оставили пред съда и около него колите си ---- Трабант до Трабант Запорожец до Запорожеца Москвичи 407 скапани Вартбурзи Апелирам към гражданството да открием сметка и да ги овъзмездим тия хора Реална е опасността да останем без съдии и прокурори Другари дайте да дадем
Последни новини