От х:

Днес в x:

Изразяването на гнева е полезно за кариерата

Изразяването на гнева е ключ към успешна кариера и пълноценен личен живот, твърдят американски психиатри, цитирани от в. "Дейли телеграф".

Екип от Харвардския медицински институт, ръководен от проф. Джордж Вейлиънт, установи, че хората, които потискат фрустрациите си, три пъти са разочаровани в личния си живот и рано стигат тавана на професионалната си кариера.

Тези пък, които дават воля на гнева си, напредват бързо в професията си и постигат по-голяма емоционална и физическа близост с любимите си същества.

Проф. Вейлиънт ръководи Харвардското изследване върху развитието на зрелите хора от 1965 г. В рамките на изследването е проследен животът на 824 мъже и жени през 44 години.

Психиатърът твърди, че отрицателните емоции като страх и гняв са вродени и са много важни за оцеляването.

Въпреки че неконтролираният гняв е разрушителен, гълтането му също е вредно.

Хората трябва да се учат как да изразяват гнева си конструктивно, без да му позволяват да ескалира в унищожителна и саморазрушителна ярост, убедени са психиатрите.

Учените са установили също, че повече от 55% от проследените лица казват, че изразът на гняв е давал положителен резултат. Почти една трета признават, че като дават воля на гнева си, по-ясно виждат недостатъците си.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини