От х:

Днес в x:

Скандал в Димитровград: Кой разреши павилиони върху тротоара? Преглед на печата

Скандал разтресе общинския съвет в Димитровград вчера заради павилионите на битака, пише в челен материал "Хасковска Марица". Съветникът Велизар Чолаков предложи прокуратурата да провери кой е разрешил монтажа на павилиони върху тротоара и срещу какви суми.

Чудовищната лимузина на "Снап" е показана на снимка на първата страница в броя. Снощи в "Космополитън" групата взриви хасковската публика.

Екоорганизации спират ветрогенератори, четем на втора страница в броя. Възражения и бавни процедури гонят инвеститорите, допълва изданието.

Чакат Пантев в Хасково, той се поти при Станишев, е друго заглавие на страницата. Професорът е поканен днес в областния град на научна конференция, но среща с премиера може да осуети идването му.

Полицията отива на съд, акцентира на криминалната страница изданието. Жители на Малко градище роптаят сруще практиката гранични полицаи да им записват данните от личните карти на хвръчащ лист. С казуса се заема съдът.

Галя Топалова и синът на Рамадан Атлай изтикали от транспорта българските фирми, четем на 5 страница. Децата на бизнес дамата били в списъка за отвличане.

Ще действам като Христос, заявява в нитервю за вестника новият шеф на хасковския исторически музей Николай Колев. Интервюто с него е в приложението "Арена".


20-годишна помля CLK за 100 бона, акцентира със заглавие и снимка над главата "Новинар юг". Емилия Юрукова натресе чисто новата си лизингова кола на бул. "Раковски" снощи.

Глобул изпуши, е другиат акцент от първа страница. Повече от час абонатите на мобилния оператор нямаха връзка.

Съветници си искат над 300 лв. заплата, акцентира на втора страница изданието. Докладната записка с предложение за заплащането на съветниците ще се разглежда другия петък.

Полицаи си бръкнаха в джоба за неразкрит обир, гласи челното заглавие на трета страница. Димитровградските ченгета събрали помежду си сумата, която бе открадната от изложбената зала. Парите бяха дарение за лечението на Наско, който е в будна кома от години.

ДПС се врътна, вместо оставка оставка иска постове, четем на 4 страница. Себахтин Исмаил се закани преди месец, че ще иска оставката на шефа на ОбС Делян Делчев. Явно междуременно е имало ожесточен пазарлък, защото вместо главата на ОбС шефа, депесарите получават места в постоянните комисии.
Повод за скандала преди месец бе комисията за предотварятване на интереси. Очевидно е, че ДПС не иска предотвратяване на интереси, а просто парче от баницата. И още по-очевидно – ще го има.

Траилов: Ангелов отказа да даде банкови гаранции, четем на спортната страница. Става дума за бизнесмена Северин Ангелов, който искаше да купи футболиня клуб. Той се отказа, защото поиска първо да се направи финансова ревизия, за да знае какви дългове има клуба и какво всъщност купува. Шефът на отбора Емил Траилов пък опонира, че поискали от Ангелов банкови гаранции, но той не ги внесъл.
А за какво да ги внася? Какво да гарантира? Че ще купи клуба? А ако се окаже с милиони дългове?
Явно от "Хасково" не искат тук да има футбол, а да излъжат някой бизнесмен, който после да доят.

Теодосий редува кавала с тромпет, така е озаглавено интервю с кавала на планетата Теодосий Спасов на 6 страница.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини