От х:

Днес в x:

Цистерна се обърна на магистралата, трафикът към Свиленград спрян за 5 часа

7-тонна цистерна нафта навлезе в насрещното движение на магистрала „Марица“ при 28 км, обърна се и блокира движението вчера. Трафикът в посока Свиленград бе блокиран в продължение на 5 часа, а колите бяха пренасочвани още на магистрала "Тракия".

Пътният инцидент е станал около 16 ч., като камионът с българска регистрация се е движил към София. При 28 км е минал през мантинелата и се е обърнал в насрещното. За щастие в този момент там не е имало автомобили. Шофьорът е бил откаран с линейка, а два екипа на пожарната- от Хасково и Димитровград, са пристигнали на мястото, за да обезопасят цистерната и района. При преобръщането част от горивото се е разляло на платното. На място е пристигнал и кран, който е вдигнал камиона. Заради спукания му резервоар и разлива на нафта обаче, движението бе блокирано до почистване на пътното платно.

Шофьорът не е пострадал сериозно. Причините за пътния инцидент се изясняват, като една от версиите е, че е спукана предна лява гума.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    A
    a
    2 0
    13:22, 29 юни 2017
    мантинелите са пълен боклук,те лека кола не могат да издържат,а за камион да не говорим.макар че по стандарт трябва да спират 20 тона камион със скорост 120 км.
Последни новини