От х:

Днес в x:

Голяма жега за Иван Ванчев. Влак прегази мъж. Преглед на печата

Голяма жега за окръжния прокурор Иван Ванчев, пише в днешния мразовит ден в заглавието над главата "Хасковска Марица". Трима от Инспектората на висшия съдебен съвет пристигнаха вчера в областния град, за да проверяват по сигнал защо Ванчев на три пъти е прекратявал производството срещу служител на БИАС, който уби с джипа си човек на пътя край Любимец през 2005 г. Окръжният прокурор отпраши вчера спешно за София, допълва многозначително вестникът.

"Финанс Инженеринг" инвестира 250 млн. евро в ТЕЦ Хасково, пише в другия челен материал на първа страница в "Хасковска Марица". По информация на вестника централата ще бъде пусната през 2011 г.

7 камбани от Русия ще будят християнския дух, четем още на първа страница в броя. Те ще бъдат монтирани на камбанария, която ще се издига до параклиса "Св. Богородица".

Оставят по една медицинска сестра на 3 училища, акцентира вестникът на втора страница. По наредба на здравното министерство нормативът за една сестра е 800 деца. В школата, в които има по две, ще има съкращения на щата. Но пък същият норматив изисква на 60 деца в забавачките да има медик, така че освободените ще могат да започнат работа в детските градини, коментира пред изданието заместник кметът Татяна Димитрова.

Бензиностанция стана WC, четем още на страницата. Затворената преди време бензиностанция срещу ученическите общежития в Хасково се е превърнала в тоалетна, сигнализира изданието.

Ябълково вади нови доводи срещу депото, пише вестникът за проведеното вчера събрание на хората от селото, които протестират срещу проектираното сметище наблизо. На събранието е присъствала и Райна Йовчева, която се е ангажирала да направи всичко възможно да подкрепи каузата им.


Ще разтресе ли ДДС скандалът Свиленград, четем в голям материал на 4 страница. Тема на публикацията са разкритията за източването на ДДС и ситуацията в митницата.

Влак прегази мъж, открива днешния си брой "Новинар юг". Свиленградчанин на средна възраст бе премазан вчера от товарен влак. Самоличността на загиналия не бе уточнена до снощи, вероятно днес ще стане ясно името му, както и причината за инцидента. Една от версиите е, че става дума за самоубийство.

Резнаха Младежкия за 1 млн. по ФАР, пише в другия водещ материал на първа страница "Новинар юг". Парите са спрени заради цялостното замразяване на финансирането по програмата заради крадливото ни правителство.

9-местен микробус от МОН вози болни деца до Хасково, четем още на първа страница. Новата придобивка на ресурсния център бе получена вчера.

За секс с непълнолетна преди 7 г. - двама вътре, акцентира на криминалната страница изданието. 31-годишният Тодор Маринов и 28-годишният Георги Георгиев бяха осъдени вчера за изнасилване и блудство с непълнолетно момиче, извършени преди 7 г. Поради изтеклия давностен срок обаче гражданския иск на потърпевшата е отхвърлен, четем в материала..
И това ако е правосъдие...

11 баби и един дядо ги е еня за бюджета на Хасково, четем на 4 страница. Става дума за общественото обсъждане на бюджета, което въпреки слабия интерес, по закон трябва да се проведе преди разглеждането му в ОбС.

Хасково с нов футболен клуб, обявява сензационно на спортната страница "Новинар юг". Северин Ангелов, който искаше да купи акциите на "Хасково", се е отказал и решил да регистрира нов клуб. А се отказал, защото преди да купи "Хасково" поиска финансова ревизия, за да види какво всъщност купува и какви са евентуалните дългове на спортния клуб. Ревизия не бе направена, бизнесменът ги отписа и реши да създаде изцяло нов отбор.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини