От х:

Днес в x:

Ровят окръжния прокурор за спряно разследване

Инспекторатът към висшия съдебен съвет започна проверка на хасковската окръжна прокуратура за прекратено наказателно производство за катастрофа, отнела човешки живот. Днес в местната съдебна палата пристигна екипът на Александър Мумджиев, който ще проверява сигналите.

Става дума за катастрофа през 2005 година, при която служител на БИАС прегазва любимчанин. Окръжният прокурор на Хасково Иван Ванчев е издал постановление за отказ от образуване на наказателно производство срещу биасаджията с мотива, че инцидентът е станал по невнимание и смъртта не е причина умишлено.

Хасковският съд обаче отменя това прокурорско постановление. Иван Ванчев издава ново в същия смисъл. И така три пъти.

Адвокатът на близките на починалия при катастрофата обаче е подал сигнал до инспектората към Висшия съдебен съвет и шефката му Ана Караиванова е разпоредила проверка на място.

Още не мога да кажа подробности за случая, но утре, когато приключа с проверката, ще ви информирам, каза за Haskovo.net инспектор Александър Мумджиев. Той допълни, че в Хасково ще проверява още един сигнал, този път за забавена присъда от местния съд.

Окръжният прокурор Иван Ванчев днес бе в София. По неофициална информация той е бил извикан от главния прокурор Борис Велчев.


Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини