От х:

Днес в x:

50 минути ужас: Виола крещи, Стефан коли – съседи мълчат!

50 минути е изтезавал приятелката си Виола Николова наркоманът Стефан Станев, преди да я убие, твърдят пред "24 часа" разследващите на ужасната касапница в столичния квартал "Света Троица".

Съседи чували писъците на младата жена от 5 сутринта до около 5:50 ч на 23 юни. През това време заради съмнения в изневяра Станев я удрял по главата и тялото със стикове за голф, винкел, клал я с ножове.

Той довършил момичето, като забил острието във врата й и почти прерязал гърлото й.
Комшиите чули как Виола крещяла: "Недей" и "Моля те, спри", но не подали сигнал в полицията, защото скандалите между двойката били чести.

Веднага след убийството Станев извикал приятелката си Невена Петкова и с жест й показал, че е прерязал гърлото на Виола. Тя не му повярвала и Станев й показал трупа.

Момичето и приятелят й Велислав Каменов се опитали да убедят Станев да се предаде, но той искал първо да се види с дъщеря си.

Убиецът е тормозил и семейството на бившата си съпруга, което е подало 8 жалби срещу него.

29-годишният мъж, който се е лекувал от наркомания, запалил мощния си джип "Волво ХС 90" и тръгнал към морето. По пътя качил стопаджии, а край Ямбол пребил с бокс единия и задигнал портфейла му, в който имало 175 лв.

Станев бил задържан в заведение в Созопол на 24 юни вечерта. Полицаи го изпробвали за наркотици и пробата му показала, че се е друсал с амфетамини, марихуана, екстази и кокаин.

Не е ясно обаче дали е бил под влиянието им, когато е убивал Виола.

Вчера пред съда Станев изглеждаше спокоен. Единствените му думи бяха цитат от памфлета на Христо Ботев "Смешен плач": "Плачете! Лудите не може никой утеши, бесните не може никой укроти".

Преди това на влизане в залата той се скара на снимащите го журналисти.

"Голям хаос създадохте. Запазете малко ред", обърна се той към фотографите и операторите. Съдия Величка Маринкова го остави в ареста.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини