От х:

Днес в x:

МОН даде специален микробус за децата от ресурсния център

Хасковският ресурсен център се сдоби с микробус, предоставен от Министерството на образованието и науката. Новата придобивка е на стойност 80 000 лева.

Микробусът ще транспортира групи деца с ограничени възможности от останалите общини в областта до ресурсния център в Хасково. Той е оборудван с платформа за инвалидна количка.




В центъра е открита и сензорна стая, каза директорът Светла Йотова.





Стаята е оборудвана със сух басейн с меки топки, който дава възможност за развиване на двигателните способности на малчуганите. Останалите предмети спомагат за развитието на мисловната дейност, звукоподражанието и самовъзпитанието на децата.

Рехабилитатори от педагогическото учреждение в Хасково също ще пътуват, за да обучават децата с ограничени възможности от останалите общини, допълни тя.

Специалната стая за сензорна стимулация се гради вече три години. Уредите са закупени също със средства, осигурени от МОН, каза директорът.


Ключовете за микробуса бяха тържествено връчени на Светла Йотова днес от началника на Регионаналния инспекторат по образование Иван Панайотов.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини