От х:

Днес в x:

16 °C

Читателка: "Буркана" е потънал в боклуци и мръсотия

  Паркът „Брезите“, по-известен като „Буркана“, е потънал в боклуци и мръсотия, сигнализира читателка на Haskovo.net, която настоя името й да остане анонимно.

  По терена, който се намира под РУската гимназия, на ул."МАдара", навсякъде има изпочупени стъкла, кошовете преливат от боклуци, никой не го чисти, а в същото време всеки ден там играят деца, пише хасковлийката. Тя допълни, че преди паркът е бил един от най-чистите в района, а сега е най-мръсния.

  При репортерска проверка на място твърденията на читателката се потвърдиха. Десетките обитатели – и млади, и стари обясниха, че тази година паркът не се поддържа. „Така е е от около два месеца, откакто времето се затопли и започнахме да идваме тук с детето“, обясниха Емилия Ковачева и майка й Комня, които бяха дошли за сутрeшната разходка. Те също потвърдиха, че кошовете не се почистват. За първи път тревата била окосена преди около седмица и тогава напръскали срещу кърлежи.

  Възрастни жени пък се оплакаха, че майките изхвърляли миризливи памперси в кошовете в парка, които са в съседство с пейките.

  Паркът има нов наемател от началото на март тази година срещу месечен наем от 2002 лева без ДДС. Това е фирма “Ивет трейд 91” ЕООД, която спечели публичния търг в община Хасково с тайно наддаване. Шефът на фирмата Любомир Атанасов обясни, че периодично почиствали парка, но не можели да смогнат на големия поток посетители, които непрекъснато изхвърляли отпадъци, а не рядко се случвало и в тъмните часове на денонощието да правят и зулуми – чупили кошове и лампи. Атанасов допълни, че до края на месеца се очаква заведението да заработи, с което ще бъде монтирано видеонаблюдение и възнамерява да наеме охранител. С това се надява посетителите да бъдат по-респектирани.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (25)

  • 1
   Ма
   Макар
   10 -19
   14:09, 16 юни 2017
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • S7
    S74LK3R
    35 -5
    14:48, 16 юни 2017
    Явно си на една туба бензин от Хасково. Какво по точно не ти е ясно от това на Мадара парка.
   • Dd
    dddd
    16 -4
    18:16, 16 юни 2017
    Българското г.о.в.е.д.о си мисли че след него трябва за върви ц.и.г.а.н.и.н и да му събира мръсотиите.

    Аз ако съм кмет ще уволня циг-аните по чистота за да се види колко струва българина. Струва не повече от циг-анина
  • 2
   То
   точно
   19 -2
   14:17, 16 юни 2017
   Парка е до магазин Мадара
   • Gg
    Ggg
    38 -10
    15:24, 16 юни 2017
    Наемателя е зет на Христина Пехливанова, която пък е секретарка в партия ГРОП. Как според вас точно нейната дъщеря спечели тайното наддаване и взе парка? Да не забравя, че мъжът и Латю Пехливанов е личен шофьор на кмета. Д.Д няма спирачки по нагласяне на ..... и схеми в града. Това е властта в Хасково хора!!
   • Ми
    Мим
    16 -4
    18:45, 16 юни 2017
    За 2000 лева на месец не виждам никакви връзки в случая :)
  • 3
   Се
   Семето
   39 -3
   14:25, 16 юни 2017
   Щом не се стопанисва Беливанов да направи санкций на концесионера !
  • 4
   Ко
   КОНЦЕСИОНЕР
   18 -1
   14:49, 16 юни 2017
   Ех гела гела да наистина трябва да си търсиш парк с жена ти!
  • 5
   Ма
   майка
   18 -16
   15:06, 16 юни 2017
   Пълно безхаберие! На наемателя не му пука дали е чисто или не! Той си оправя заведението,което е по-важно, е как ще падат пари там!Само да ви кажа и тях ги очаква същата участ като предишните собственици на Буркана, няма да има хора при тях беше същата мизерия! Майките им бяха виновни,че хвърляли памперси! АБЕЕЕЕ ейййй за какво са тези кошове.МЪРЗЕЛ БЪЛГАРИООООО, а данъци се плащат! Освен ние майките да вземем да чистим парка!
  • 6
   ..
   .......
   52 -4
   15:17, 16 юни 2017
   мръсотията и мизерията в голямата си част са от невъзпитаните ви деца които плюят , хвърлят боклуците си от обяда или закуската която вие родителите сте приготвили , от това че има "ХАЙДЕ МАМО ЕЙ ТУКА ЧИШ ДО ДЪРВОТО" ако е в вашия двор ще го чишнете ли до дървото??????Докато не се промени манталитета ни ще се давим в мизерии като тази......
   • Сс
    СС
    43 -3
    15:28, 16 юни 2017
    Много добре казано. Отдавна не съм чул майка да вика на детето си "Вземи си боклука и го хвърли в коша"
  • 7
   Ре
   рени
   10 -18
   17:00, 16 юни 2017
   Отдавна не сте чули защото така ви изнася! Моето д... Виж коментара
   • Сс
    СС
    21 -5
    17:16, 16 юни 2017
    Вместо да влизаш с рогата който най вероятно мъжа ти е поставил, вземи пораздвижи малкото останало сиво нещо под тях. Във пясъчника да не би пияните да си играят и да хвърлят опаковки от шоколадчета? Като гледам нито една от майките не е тръгнала да прави оборки. Като искате да ви е чисто постарайте се да ви е такова. Това не оправдава концесионера който чисти с пароструйка.....?
  • 8
   Съ
   съседка
   14 -2
   17:01, 16 юни 2017
   Шефът на фирмата обяснил, че почиствали периодично парка. Незнам какво разбират тези хора под периодично. Този парк трябва да се чисти всеки ден! Трябва да си наемат човек, който да се занимава само и единствено с поддръжка и почистване на площите. Явно новите наематели не могат да преценят с какво са се захванали.
  • 9
   Чи
   читател
   25 -2
   17:02, 16 юни 2017
   Добре де,зимата градът беше непроходим,гробището пълно с боклуци и треви,Буркана също,където и да погледнеш е леш,какво правят в общината и дикекторчето на Екопрогрес? Какво стана с кучешкия приют? До кога ще продължава това?
  • 10
   Мд
   Мдааа...
   19 -19
   17:27, 16 юни 2017
   А, при чичо Жорко не беше така... но ние го изгонихме и сега се оплакваме...
   • Да
    Даа
    14 0
    21:55, 16 юни 2017
    при него и приют не беше нужен.С кучетата хранеха кенанския лъв.
  • 11
   7
   7
   11 -1
   17:46, 16 юни 2017
   Предишните наематели бяха живи лешове особено жената ,която се прави на патронка в някаква фирма за бира.
  • 12
   Ро
   Родители!?
   22 -1
   18:03, 16 юни 2017
   Всичко е въпрос на родителско възпитание! Докато мама пуши цигара и си "маже" по телефона, а детето се шляе безпризорно и е овиквано периодично от "мама"... Какво да очакваме от това "ВЪЗПИТАНИЕ"?
  • 13
   Ко
   Комшия
   12 0
   19:01, 16 юни 2017
   То въпроса с чистотата на парка разбира се не трябва да се пренебрегва, ама в моята глава се въртят и други въпроси. Тая фирмичка - Трейд незнам кво си спечели парка в началото на март. Сега сме края на юни. Четири месеца по два бона и половина наем. Сумата става сериозна, а собственика никак не бърза да пусне заведението за да си върне разходите и да започне да печели. Четири месеца ремонт. Въртят се там двата, трима човека и въобще не си дават зор. Това дето са свършили за три месеца аз в къщи самичък го направих за една седмица. С това темпо дето го карат докато приключи ремонта лятото ще мине. После в преспите кой ще влезе в тоя парк да пие биричка не знам. А наема си тече. Има нещо гнило в Дания, ама какво точно ще стане ясно като се размирише.
  • 14
   Ли
   Лилито Павлова
   7 -1
   19:27, 16 юни 2017
   Комшийски добре си проследил времето на Фирмата -4 месеца Не се напрягай брато в нашата държавица всичко е ДАЛАВЕРКА и предприятийце както е казал нашият ПРАРОДИТЕЛ БАЙ ГАНЮ БАЛКАНСКИ Така че ако са си направили добре сметката ще пият биричка ако ли не ще пият ---една студена вода с УРАН
  • 15
   "Сладки мамчета"
   23 -1
   21:17, 16 юни 2017
   Аман от дебелогъзи "майки". По цял ден /и до късна вечер/ крещят на децата си,наричайки ги тъпанар,идиот, л**** и т. н Хората не са длъжни да слушат малоумните ви изблици.Ами организирайте се,почистете сами.Все пак там играят вашите деца .
  • 16
   ..
   .........
   3 -1
   22:17, 16 юни 2017
   И в други паркове е такава мръсотия.До училище Иван Рилски парка също е много мръсен.Само един път го изчистиха и край никой не идва да почисти ,дори само да изпразнят кошчетата(те приливат).И да искаш да си хвърлиш боклучето в коша ,не може ,просто няма къде.Поне да минават да ги изчистват кошчетата.Децата ни не може да играят в такава мръсотия.
  • 17
   Фи
   Фики
   8 0
   08:54, 17 юни 2017
   Тези наематели просто перат пари,то през лятото няма хора и никой не сяда,а като гледам за нова година ще го отворят,може би зимата ще има повече хора,а що се отнася до чистота на парка,ами аз всеки ден съм там,мога да кажа че една част от майките там сами си правят боклука който се вижда,ами вместо да си смениш памперса и да го хвърлиш в коша,вземи в една чантичка си го сложи,и си го вземи в къщи,ние които сме там в този парк всеки ден си правим боклука,а после мрънкаме,пазете чистота хасковски КАУНИ
  • 18
   Сл
   славейко
   2 0
   15:03, 17 юни 2017
   ФИКИЧ чудесен коментар

  Хороскоп за 25.05.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В отлично настроение сте днес и с желание за приключения. Ще ви привличат предизвикателствата на планината, загадъчните хора и невидимото. Не се дразнете на околните, ако са на различна вълна. Не влизайте в конфликти и не критикувайте хората около вас. Вгледайте се и в техните желания и настроения.
  25 май 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще горите от желания за плътски и духовни удоволствия. Няма да ви липсва енергия за да си ги доставите. Настроението ви споделят и тези, които са около вас. Мнозина ще предприемат пътуване, което ще бъде все с цел развлечения. Дайте воля на желанията си, защото от утре ви очаква напрегнато ежедневие и сега е момента за пълно разтоварване.
  25 май 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Изгаряте от желание за авантюри. Приключенският дух ви е завладял днес и само неотложни делови ангажименти биха могли да променят идеите ви за деня. Силното ви желание за изява ще бъде удовлетворено напълно към края на деня. Заобиколени сте от вниманието на хората около вас, което ви кара да се чувствате чудесно.
  25 май 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С каквото и да решите да се занимавате днес, старайте се да овладявате чувствата си и не допускайте те да ви пречат в общуването с околните. Само така ще останете удовлетворени от себе си и от онова, което вършите. Човек от обкръжението ви ще ви помоли за нещо, с което бихте могли да му помогнете, не му отказвайте подкрепата си.
  25 май 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Разбирателството ви с хората около вас не е израз само на доброто ви възпитание, а и на вътрешната хармония, към която се стремите. Тя привлича към вас доброто и това се забелязва. Развитието на личен въпрос ще ви донесе повече положителни емоции, които има с кого да споделите.
  25 май 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Настроението ви е приповдигнато, независимо че се занимавате с обичайните дейности. Интимните приключения ви карат да забравите дребните неприятности. Усетът ви към перспективни проекти може да се обади и да ви тласне в грандиозно начинание.
  25 май 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  В прекрасно настроение сте и успявате да го предадете и на близките си. Някои от вас, които до скоро са били завладяни от меланхолия, най-сетне я преодоляват и отново се радват на завидно добър тонус. Заслуга за това има и благоприятното развитие на важно за вас начинание, от което до голяма степен зависи и бъдещето ви.
  25 май 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Каквито и задачи да ви очакват днес, няма да бъдете извинени, ако отсъства вниманието ви към партньора и близките ви. Много от решенията ви подлежат на обсъждане, или поне тези, които касаят тях, за това бъдете търпеливи и не се гневете, ако срещнете неразбиране. По-често си давайте сметка за очакванията, които имат към вас.
  25 май 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
  25 май 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Направете деня си спокоен, не го помрачавайте с тревожни мисли. Настроението ви ще бъде добро, ако забравите за служебните си проблеми. По-ведро се отнасяйте към нещата от живота, предстоят ви още толкова задачи, които не бихте могли да свършите, ако си хабите нервите за всяка подробност.
  25 май 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако имате неотложна работа, свършете я, но като цяло денят не е подходящ за работа. От доста време обмисляте пътуване и сега е момента да осъществите този си замисъл. При всички случаи ще се разтоварите и ще се заредите с енергия.
  25 май 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Нуждаете се от уединение. Останете сами със себе си и помислете къде бъркате във взаимоотношенията си с околните. Помислете доколко си заслужава прекомерната заетост и напрежение. С готовност се отзовавате на нуждите на вашите близки. Така или иначе те не могат без вас, но все пак не се самозабравяйте и опитайте да разберете и тяхната гледна точка
  25 май 2020
  Последни новини