От х:

Днес в x:

59-годишен хасковлия за 40-ти път дари кръв

Изображение 1 от 2

    14 души минаха през Центъра по кръводаряване в Хасково в Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител днес до обяд. 9 от тях са дарили за близки и роднини. Останалите петима са доброволци, които редовно даряват кръв. Сред тях е 59-годишен хасковлия, който дарява кръв за 40-ти път и именно той беше първият за днес, каза д-р Анна Димова от Кръвопреливния център.

    Днес Центърът по кръводаряване по повод Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител ще работи с удължено работно време – до 19:30 часа. До края на работния ден се очакват още кръводарители, които могат да помогнат на нуждаещи се.

    Желаещите да дарят кръв могат да го направят от понеделник до петък, от 7:30 до 13:30 часа. В събота има екип на повикване, а при спешни случаи лекарите реагират и в неделя.

    Безвъздмездните кръводарители обаче са недостатъчни, тъй като Центърът снабдява цялата област. Най-често се изчерпват кръвните групи с отрицателен резус фактор. Понякога обаче нещата се променят и може да се получи недостиг и на друга кръвна група.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Го
      Голям Балама-
      1 -1
      11:51, 15 юни 2017
      Съжалявам но безплатният обяд бе при социализъма
    • 2
      Фи
      фифи
      0 0
      02:26, 13 май 2018
      Ами защо не ходят да вземат кръв по домовете на хората! На някои не им се разкарва чак до кръводарителния център...
    Последни новини