От х:

Днес в x:

Антимафиоти задържаха двама за детска порнография

Служители на ГДБОП задържаха двама мъже, разпространявали видеоклипове с детска порнография в интернет, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на специализирана операция на територията на столицата на 1 юни, в дома си е задържан 31-годишният П.П. При последвалите процесуално-следствени действия на адреса е иззет компютър, в хард диска на който били открити файлове с детска порнография и множество специализирани програми, чрез които тези материали са били обменяни с други потребители по света. 

По първоначални данни задържаният се е занимавал с престъпната дейност от близо четири години. По случая е образувано досъдебно производство, а работата по него продължава под наблюдението на Софийска районна прокуратура. 

Вторият арест е извършен във врачанското село Гложене. От дома на задържания 28-годишен мъж служителите на сектор „Киберпрестъпност“ в ГДБОП са иззели настолен компютър, лаптоп и две флаш памети, съдържащи файлове с материали с детска сексуална експлоатация. Назначени са експертизи, с цел доказване престъпната дейност на задържания. 

Случаят е докладван на прокуратурата, образувано е досъдебно производство. Работата на разследващите продължава под ръководството на Районна прокуратура – Козлодуй.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини