От х:

Днес в x:

Любимчани натопиха производител на дървени въглища с видео

Да се преустанови незабавно производството на дървени въглища в пещ в частен имот в град Любимец са предписали експертите от РИОСВ Хасково, информираха от инспекцията. Чрез видео, адресирано до РИОСВ, потърпевшите граждани сигнализират, че ежедневно се изпускат неорганизирано емисии в атмосферния въздух при производството на дървени въглища и се запалва пещта. При съвместна проверка с местните власти контролните органи са констатирали, че дейността, която се осъществява в регулационните граници на град Любимец не е съгласувана с общинската администрация и регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве.

Предписание да не изхвърлят оборска тор в близост до реката на село Гарваново са дали експертите на собственик на птицеферма. Постъпилото оплакване за изпускане на непречистени отпадни води от птицефермата в реката е неоснователно, сочат резултатите от извършената проверка. Водите на реката са чисти, без миризма и няма потенциална опасност от замърсяването им, са констатирали още експертите.

Един от получените сигнали е изпратен по компетентност до съответните органи за решаване на проблема, по друг в момента текат необходимите проверки на територията на община Кърджали.

В края на миналата седмица бе извършена проверка по подадена информация за замърсяване на канал с оборска тор в границите на град Хасково. На проверката са присъствали и представители на общината. Установено е, че в действителност в канала има натрупвания от наноси, листа и битови отпадъци. Поради липсата на изградена канализация част от вилите и къщите в тази част на областния град заустват отпадните си води в този канал, което води и до неговото замърсяване. Решаването на този проблем е от компетенциите на община Хасково.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини