От х:

Днес в x:

МВР засилва контрола по баловете, глобяват за висене от коли

Полицейският контрол по време на баловете ще бъде засилен и тази година, съобщиха от областната дирекция на МВР в Хасково. Униформените ще осигурят охрана на обществения ред, сигурност и безопасност на движението в районите на училищата, маршрутите на придвижване и около заведенията, в които ще се провеждат абитуриентски тържества. Взети са мерки за ограничаване използването на пиротехнически изделия. Полицията ще следи строго и за недопускане на пътни инциденти. Ще сеосъществява превантивен контрол за употреба на алкохол и неправоспособност. Ще се извършат проверки на техническата изправност на автобусите, с които ще се провеждат екскурзии с абитуриенти.

Въпреки мерките, които полицаи, педагози и родители вземат, всяка година се случват инциденти, свързани с младежка самонадеяност и желание за себеизява, накърнено честолюбие, неумение за справяне в конфликтни ситуации или загуба на самоконтрол след употреба на алкохол. Обикновено злополуките стават в края на официалните тържества, когато младежите се насочват към заведения или паркове, за да продължат вечерта. В тази връзка от Пътна полиция призоваха абитуриентите, техните родители и приятели да бъдат по-отговорни. Целта е всички те да осъзнаят риска и своята лична отговорност, за да бъдат избегнати поводите за нещастни случаи. Не се съгласявайте да ви вози човек, за когото предполагате, че е употребил алкохол или е е неправоспособен, категорични са от МВР в Хасково. От полицията напомниха още, че возенето на предния капак и надвесването през прозорци и люкове на автомобила е извънредно опасно и ще бъде строго санкционирано от пътните полицаи. При необходимост за предотвратяване на рискови пътувания, скандали или нарушения на обществения ред, гражданите могат да потърсят помощ от полицията – на тел.112.


Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ди
    Димитър
    5 -4
    12:57, 13 май 2017
    МВР ги интересува как да събират пари, а не че са много загрижени за абитурентитие.
  • 2
    Аб
    абв
    1 -1
    20:25, 13 май 2017
    Скъпо Митенце, ако МВР го интересуваше много, нямаше да има такава ниска събираемост на глобите.
    Просто съобщават, с надеждата да предотвратят някои тъпи абитуриентски изцепки, а и нямат достатъчно хора за тотален контрол.
  • 3
    Ба
    бай петър залгата
    3 -1
    20:28, 13 май 2017
    Другари от МВР тия неща не стават с ПРИЗИВИ нито с ПРОТОКОЛИ за предупреждения които са ви коронния номер а с ЗВЕРСКИ ГЛОБИ които да държът влага до края на живота на тия ГОВЕДА
  • 4
    Аб
    абв
    0 -1
    20:56, 13 май 2017
    И на кого тия зверски глоби?
    На абитуриентите ли, които нямат никакви доходи, защото още учат?!
    Ще чакат две години, за да се погасят по давност и това ще е.
    Прост човек и силен вятър спиране нямат.
  • 5
    Ва
    Василев
    1 0
    22:32, 13 май 2017
    Какво стана с кражбата от тилова база на МВР?Стига с прах в очите - това ще направим,онова ще свършим и накрая едно голямо нищо.Станахте ,някои от вас милионери,а останалите послушковци и навеждате главите,като оня журналист пред бай Тошо.
  • 6
    Пе
    Пенка
    1 -1
    22:33, 13 май 2017
    Пълни глупости!! Никой не може да ни развали кефа, още по-малко вашите глоби МВР. Оставете ни да си отпразнуваме завършването на спокойствие!!
Последни новини