От х:

Днес в x:

28 пилоти на старта на писта „Хасково“

Изображение 1 от 4

    28 пилоти от клубове в цялата страна идват в Хасково, за да се включат в започващия днес Републикански шампионат по автомобилизъм „Затворен маршрут“. Основни организатори на състезанието са БФАС, Община Хасково, СБА и АМК Хасково.

    Състезанието е седмото в Хасково, но за  първи път градът е домакин на първия кръг от надпреварата. Трасето в Хасково е най-дългото в страната за подобни състезание-3120 метра. То минава по бул.„В.Левски“, пътен възел „ Орфей“, бул.“ Г.С.Раковски“. Този отсек ще бъде затворен за движение и през двата дни на шампионата, но в различни отрязъци от време.

    Заради съобтната жега и автомобили се натовариха доста, а някои от състезателите влязоха в бокса след първата тренировка и не се явиха за втората. Около 16 часа измерената темпераатура на трасето стигна о 32 градуса. 

    Непосредствено преди вторите тренировки в най-малкия клас "Спорт" в сервизния парк на писта"Хасково"пристигна  на път към Варна за участието си в Рали " България" и един от турските отбори, които ще се включав в надпреварата край морския град. Пилотите от северната ни съседка изгледаха тренировката, а някои от участниците в нея ще са им и съперници във Варна. 

    Днешните квалификации, спират движението по маршрута между 12 и 18 часа.

    Отказ от участие в целия шампионат е направил Илия Царски, а това негово решение е протест срещу променените правила в старта, според които, вместо в два манша по шест обиколки, трасето се изминава вече на един дъх.

    Кръговете в Републиканския шампионат по автомобилизъм са шест, след Хасково надпреварата приема Русе.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Иц
      Ицо
      20 -11
      11:50, 13 май 2017
      Блокове 31, 32, 33, 37, 38, 39, 40 и 41 са буквално пълен блокаж без възможност за излизане и влизане през двата дни. Защо не се помисли да се остави на хората един авариен изход? Толкова ли е сложно , все пак това са хора и ако се наложи нещо спешно- линейка пожарна какво ще стане? Кажете имената на малоумниците, които правят плана за затваряне на улици?
    • 2
      Бо
      Борко
      26 -14
      12:01, 13 май 2017
      Това "състезание" е сбор на калпави шофьори със силно изразени комплекси, каращи трошки и правещи сеир за ромите от махалата. Язък за подлеза и входовете , пак ще се оакат. Кой ще ме обезщети, че два дена не мога да си свърша някаква работа с колата? Кой ще ме обезщети за звуковия терор?
    • 3
      До
      До Бай Добри- кметя
      9 -10
      13:14, 13 май 2017
      Бай Добри, ти си добър човек, ний за тва гласувахме за тебе, ама що са остави да те подлъжат тез младите тарикатчета да подпишеш за състезанието? Знаиш ли два деня колко пцувни и клетви има от целия Орфей? Дано лошо да те не намира, ама много хора като кълнът някъкъв път хваща.
    • 4
      Ян
      Янка
      20 -1
      13:23, 13 май 2017
      Уважаеми "състезатели" моля ви най-учтиво да не правите лоши неща по входовете както миналата година! Ако имате нужда просто позвънете на някоя врата и помолете за тоалетна, никой няма да ви откаже.
    • 5
      Ис
      истината
      21 -7
      14:06, 13 май 2017
      Как може да се блокира цял квартал за 2 дни?Чия е тая малоумна идея? Защо зад кефа на някой да страда цял квартал?А за шума изобщо не ми се говори.Състезанието е точно в часовете за почивка!!!!!
    • 6
      Ви
      Виктор
      5 0
      23:51, 13 май 2017
      Желая,успех на баджанака,красен василев от викторчо.
      • Ви
        Викторчоо
        1 0
        01:06, 15 май 2017
        То баджанаците на Красенчо сте много :)
    Последни новини