От х:

Днес в x:

Гимназията по туризъм глези 9 училища в Дните на отворени врати

Изображение 1 от 5

    Кандидат -гимназисти от девет училища в региона се запознаха от първа ръка със специалностите в хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“. В рамките на Дните на отворените врати възпитаниците на професионалното училище демонстрираха пред потенциалните си съученици наученото в часовете по практика. Гостите имаха възможност и сами да усетят резултата от труда на домакините като дегустират приготвеното и поднесеното от тях. В учебния ресторант ученици демонстрираха кулинарни умения, приготвяха безалкохолни коктейли тип смути и фламбираха палачинки. Гостуващите деца имаха възможност да се включат в декориране на дребни сладки и меденки и в приготвянето на коктейлни хапки. Опит споделиха ученици на ПГТ с отличия в регионални и национални състезания по професии и участници в клубове към училището.

    Гимназията отваря прием след седми клас през предстоящата учебна година по две нови специалности-„Бизнес-администрация“ и „Екскурзоводско обслужване“, анонсира директорът на школото Пенка Георгиева.

    Завършилите седмокласници, които са насочили своето внимание към туристическия бранш, ще могат да се пробват и в наложилите се вече специалности -„Кетъринг“, “Организация на хотелиерството“, „Организация на туризма и свободното време“.

    За завършилите осми клас предложените специалности са „Производство на кулинарни изделия и напитки“ с професионална насоченост „готвач“ и „ Производство на сладкарски изделия“ –с професия „хлебар – сладкар“.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини