От х:

Днес в x:

Прокуратура влиза в НЕК

Прокуратурата ще влезе днес и в НЕК, за да разследва сключване на договори за услуги, за които компанията има административен капацитет, но въпреки това ползва външни фирми.

„Днес също сме предвидили следствени действия в една институция. Уверявам ви, че действаме по график”, заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред Нова телевизия.

„Разследваме безстопанственост по повод сключване на абсолютно неизгодни договори при наличие на собствен административен капацитет на съответната институция да извърши дейностите, за които иначе е платила доста пари на външни изпълнители”, заяви Арнаудова.

Проверката на НЕК е броени дни, след като прокуратурата започна разследване в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за престъпления по служба, извършени от длъжностни лица, заради които се предполага, че са довели до запазване на необосновано висока продажна цена на газта.

Вчера прокуратурата започна разследване на строежа на магистрала Марица, за който обвинението счита, че са похарчени неправомерно 51 млн.лева. 

Източник: novanews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини