От х:

Днес в x:

Деца боядисаха 120 великденски яйца в Историческия музей

    Двайсетина деца се включиха в днешната инициатива на Историческия музей в Хасково „Шарен Великден“ и пристигнаха да боядисват яйца. Работилницата за Великденски яйца се ръководеше от експертите в Етнографския отдел Диляна Пецова и Маргарита Цветанова. Яйцата, 120 на брой, както и боичките и останалите необходими неща бяха осигурени от музея.

    „Не работим по традиционните технологии – с естествени материали. Боите ги купихме от магазина. Но показахме на децата различните техники – шарене с памук, с листенца, с восък, смесване на различните цветове“, обясниха от музея.

    Малчуганите бяха ентусиазирани и с удоволствие оцветяваха яйцата, като надаваха радостни викове при всяко сполучливо съчетание. Те бяха придружени от родителите, които отстрани наблюдаваха забавлението на децата.

    Най-малкият участник в във Великденската работилница бе Жорко, на две и половина години. Оказа се обаче, че работата била свършена от баткото – 8-годишния Павел. На тръгване Жорко и Павел Аргирови гордо позираха пред обективите с дузината красиво боядисани яйца.

    Тодор Кръшков

      

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини