От х:

Днес в x:

Събират боклука в Харманли разделно в Мобилни станции

Изображение 1 от 2

    Две мобилни станции в Харманли събират боклука разделно. Те са разположени на две възлови места в града.

    Идеята е харманлийци да имат възможност да предават отпадаците от домакинствата си, сортирани в четири категории: пластмаса и метал, електрическо и електронно оборудване, картон и хартия, стъкло, и текстил и кожа.

    Мобилните центрове ще събират и опаковки от почистващи препарати, лекарства с изтекъл срок, както и опасни отпадъци от бита, като стари термометри, тонер касети, акумулатори, луминисцентни лампи,

    Иновативните сметосъбиращи станции са и еко, тъй като нямат външно ел.захранване, а работят със слънчеви батерии и акумулатор.

    Целта е да се намали количеството на трудно разградими отпадъци, които се депонират на сметището, да се предпази околната среда от вредните боклуци, които се изхвърлят от бита, а в същото време да се увеличи събирането на рециклируемите отпадъци.

    Станциите са част от мерките, заложени в общинската програма за

    за управление на отпадъците. Чрез тях Харманли практика изпълнява изискването в Закона за управление на отпадъците, според което общините трябва да организират площадки за безвъзмездно предаване на отпадъци от домакинствата. 

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ра
      Разбор
      3 0
      19:06, 5 апр 2017
      Както и да го разделят и събират това депо е трагедия, тумба ц***** ровят и събират квото им хареса, останалото се тъпче с примитивни трактори, а от депото текат чернилки и кой знае къде отиват-май се взеха едни пари и резултата е българска анархия.
    • 2
      Ba
      balochistan
      1 0
      21:29, 5 апр 2017
      Като мине камиона, всичко се изсипва заедно на едно място.
    • 3
      Мя
      мяу
      2 0
      14:21, 6 апр 2017
      Това нещо го има в Бургас от 2 години! Далаверата е огромна! Но за някои...
    Последни новини