От х:

Днес в x:

Кметът на Хасково изпрати съболезнователен адрес до губернатора на Санкт Петербург

Изображение 1 от 3

    Кметът на община Хасково Добри Беливанов изпрати съболезнователен адрес до губернатора на Санкт Петербург Георги Полтавченко.

    В адреса се казва „Приемете моите най-искрени съболезнования към семействата на загиналите от терористичният акт в Санкт Петербург. Заедно с Вас скърбят и жителите на Хасково, които са потресени от терористичният акт в един от градовете, в който Хасково има свои приятели и партньори. Остро осъждам всякакви прояви на тероризъм. Това е едно зло в нашето съвремие, с което сме длъжни да се справим. Трябва да обединим усилията си за да не позволим хората да живеят в страх, а извършителите на подобно насилие трябва да получат най-строго наказание.

    Мир на душите на загиналите в метрото на Санкт Петербург и бързо възстановяване на пострадалите!“

    В деня на трагедията в Санкт Петербург в Хасково се състоя заседание на инициативен комитет, който организира младежки поход с лодки в България по повод 140 години от Руско-турската война. В заседанието участваха представители на няколко български общини, през чиито територии ще мине походът. Идеята за него е на руската страна. Тя бе обсъдена при посещението в Санкт Петербург на председателя на общински съвет Хасково Таня Захариева миналата година. Преди година на Великден в Хасково бяха младежи от Санкт Петербург, представители на орден “Александър Невски“, които се срещнаха с кмета Добри Беливанов и направиха кратък поход в България. Посещението им ги мотивира да направят поход по стъпките на руската армия по време на Руско-турската война. Планира се младите хора да имат срещи със свои връстници, да правят заедно лагери на открито, да гребат с каяци. Предвижда се руската делегация да присъства на честванията по повод 140 години от боевете на връх Шипка.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Пе
      Пенка
      7 -4
      06:57, 5 апр 2017
      Пак ще се крадат общински пари в името на децата,какво прави поп Златю там,далаведжи ,селски тарикат.
    • 2
      Га
      Галя Узунова
      4 0
      09:34, 5 апр 2017
      Попа Златю е лицемер.
    Последни новини