От х:

Днес в x:

Ученичка от Езиковата спечели стипендия за обучение в Германия

Изображение 1 от 2

    Десетокласничката Горяна Стоева от Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ спечели стипендиантска програма в чужбина за насърчаване на ученици, изучаващи немски език. Програмата е под патронажа на правителството на Федерална Република Германия и на Конференцията на провинциите. Съществува от 1959 г., а хасковската гимназия от 20 г. участва в нея. Програмата включва два етапа: първият е разработка на проект, а вторият е неговата защита.

    Горяна Стоева беше допусната до втория етап с разработка за туристическото развитие на родното място. Благодарение на своето забележително представяне на интервюто, проведено сред 72-ма участници от цялата страна, тя спечели пълна едномесечна стипендия (от 15 август до 16 септември) за участие в Международната ученическа програма в Германия. Стипендиантската програма включва както обучение в училище, така и посещение на много градове (Кьолн, Берлин, Мюнхен и др.), срещи и посещения на различни прояви – спортни, културни и други. Освен музеи и театри е предвидено и посещение на университети.

    „Стипендията е голямо отличие както за Горяна Стоева, така и за нивото на обучение по немски език в ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“, сподели учителката й по немски език Катенка Ласкина.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ма
      Майка
      6 -10
      21:20, 29 мар 2017
      А защо не споменавате че първият език на въпроснот... Виж коментара
      • Ка
        Катя
        10 -2
        23:36, 29 мар 2017
        Може ли да не пишете измислици,момичето си порасна в България и основния и език си е български.Родителите и са си в България,майка й беше за няколко години в Германия и толкоз.Познавам момичето-не си съчинявайте истории!
      • Не
        Немски
        7 0
        09:22, 30 мар 2017
        Родителите на това момиче отдавна не живеят в Германия!!!!! Злобата ви няма край! И дори да живеят не може в чужда глава акъл да се налива, момичето просто учи и е успешно! Радвайте се, а не злобейте!
    • 2
      Ne
      Nemesis
      6 0
      21:36, 29 мар 2017
      за щастие тя е добър спортист която в момента е по-важно в Германия !

      @Горяна :никога няма да ходи сам (в Германия ) !!! За съжаление, думите ми са реалност

      " Кьолн, Берлин, Мюнхен и др." = Градове без контрол
    • 3
      Уч
      Ученик
      5 -4
      22:51, 29 мар 2017
      Те от училището,където обучението е на много високо ниво,обичат да спестяват такива подробности.Много е важно да прослави училището.Как пък тези преподаватели обучават толкова добре деца,които са живели и учили в Германия или Испания"Браво!Гордост!" А това че няма право въобще да участва е друг въпрос.
    • 4
      Ха
      хахаха
      3 -1
      13:22, 30 мар 2017
      Заветната цел на заблудения емигрант . В България в момента има по-добри възможности за обучение, за съжаление родителите още не могат да проумеят, че езиковата е направена да създава немислещи емигранти и нещастни родители.
    Последни новини