От х:

Днес в x:

19 °C

Камери ще следят за пожари край Хасково, обновяват читалище „Заря“ и театъра

Изображение 1 от 5

  3 проекта спечели община Хасково. Това съобщи днес зам.-кметът Евгени Консулов на извънреден брифинг в администрацията. Единият е свързан с опазване на биоразнообразието. По него са предвидени изграждане на кули – мачти за ранно предупреждение и превенция срещу горски пожари. Партньор от гръцка страна е община Суфли с най-големия природен парк, където ще бъде поставена такава мачта, както и в община Хасково, която ще бъде позиционирана по пътя за Кърджали. Принципа й на работа е със сдвоени камери – едната за наблюдение, а другата е термална, които ще се въртят непрекъснато. Сигналът ще достига до община Хасково, където ще бъде оборудван център за наблюдение. Системата е изцяло автоматизирана, а общата стойност на проекта е около 850 000 евро, като половината са община Хасково.

  Подобни мачти има в община Минерални бани.

  Вторият проект е свързан с културата в региона и партньор е община Комотини. По него се предвижда цялостна подмяна на озвучителна и осветителна иснталация в читалище „Заря“, както и ремонт на сцената. Проектът предвижда и закупуване на мултимедийна инсталация в театър „Иван Димов". Освен прожектиране на видеа, тя ще позволява и показване на субтитри на чужди постановки. В част от дейностите на проекта са предвидени и организиране на разменни гостувания между Хасково и община Комотини, чиито театър разполага с такава мултумедия. Тамошният театър ще представи постановка тук, която ще бъде преведена от гръцки на български. По-късно съответно нашият театър ще гостува в община Комотини. "Това повишава възможностите за културен обмен между двата региона", смята зам.-кметът Консулов. По този проект са предвидени 980 000 евро, като 400 000 евро са за община Хасково.

  На пресконференцията присъстваха секретарят на читалище „Заря“ Александър Милушев и директорът на театъра Стелиан Николов, които изразиха задоволството си от бъдещето модернизиране в двете сгради.

  Третият проект е за развитие на социалното предприемачество, по който са предвидени около 80 000 евро.

  Проектите са одобрени по програма за Трансгранично сътрудничество между България и Гърция.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Ня
   няма такъв смях
   31 -9
   13:37, 22 мар 2017
   Извънреден брифинг да дадеш за това, че ще купиш мултимедия за театъра и озвучителна инсталация за читалището и да наречеш това "обновяване" на театъра и читалището, си е направо върха на управленската "мощ". Ще падна от напъните на тия да копаят предизборно в нивата на герб със смешни новини.
   • См
    смей си се колкото искаш
    12 -26
    14:56, 22 мар 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • До
    до няма такъв смях
    1 -16
    17:02, 22 мар 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 2
   Ня
   Няма такава кражба
   17 -4
   17:59, 22 мар 2017
   Няма такава кражба,близо 2 милиона за камери който струват 10400 евро без ддс ,стълб още 20000, слънчеви панели по 2000 евро ,интернет или интранет още 2000евро на година прави към 50000 евро ,каде са близо 2милиона.Няма таква кражба!!!
  • 3
   Го
   горски
   8 -6
   18:44, 22 мар 2017
   защо мълчите за смените на директорите на горските стопанства.
   ?
   защо смениха на Свиленград директора,на Харманли и Хасково,как може БСП безпринципно да сменя кадрите още преди изборите.Защо мълчи кмета Беливанов че два пъти назначава и освобождава кадри на бсп,като Джелепова.
   защо се мълчи или има вече споразумение между бсп и герб
  • 4
   До
   до горския
   6 -3
   18:53, 22 мар 2017
   още не е сменен на горското в хасково,но вече е пратен нов зам.директор,бивш митничар
   сигурно пак кадър на бсп.
   и сигурно това е станало и с знанието на дпс,те се месят в горите най много
  • 5
   Не
   Незапознат
   12 -4
   19:23, 22 мар 2017
   Единият вика че е спечелил проекта,другият че се е присъединила Общината.То че общинарче да се изхвърля за пореден път едва ли някого ще изненада.Най вече преди избори.Но друго ми прави впечатление.Относно вторият проект.Казва се че ще се подмени изцяло осветителната и озвучителна система на читалище ''Заря''Добре но защо се забравя отоплителната?В ледник кой ще се кефи на светлинни и звукови ефекти?Защо са пращани там декември месец ''...Екип от експерти, начело с главния енергетик на община Хасково...''?Имаше статия за това на този сайт.Ето заглавието: Общината се зае да отопли залата на читалище “Заря”.Странен начин за заемане с
   решение на даден проблем като въобще не се споменава.А сигурен съм всеки ще се съгласи че е основен.Освен разбира се ако се предвижда за във бъдеще сградата да се ''зазимява''.Или пък''...възможностите за културен обмен между двата двата региона...''да не е през зимата.Тогава може да се каже че няма проблем.
  • 6
   Гр
   гражданин
   8 -2
   22:06, 22 мар 2017
   Как така станаха ясни тези спечелени проекти точно 3 дни преди изборите. Големи предизборни напъни прави общината.Измисля си и културни събития като контра на предизборните прояви на противниците на ГЕРБ. Кога е правила общината Пролетен концерт, за който вероятно плати един кош пари от общинската хазна.

  Още новини

  Хороскоп за 12.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Задълженията ви на работното място се повишават и за нечие съжаление това не събужда ентусиазма ви. Защитете интересите си, като поискате повишение на възнаграждението. Имате шанс да го получите, предвид промените. Ще покажете щедростта си към друг, с което ще го изненадате приятно, но нали това целите.
  12 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Тактично ще се намесите там, където считате, че е наложително, разчиствайки пътя за развитие на идеите ви. По този начин ще покажете на когото трябва, че не търпите възражения, но деликатно, без да влизате в открит спор или конфликт. Бъдете сговорчиви и ще ви бъде по-лесно.
  12 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Уверени във възможностите си излизате от пасивността, която ви беше обгърнала и поемете нещата в свои ръце. Ще покажете гъвкавост в непредвидена ситуация. Не отклонявайте покана за среща, ще ви бъде интересно и приятно. Общувайте, развличайте се, станете отново себе си.
  12 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С разбиране ще подходите към проблемите на хората около вас и ще ги подкрепите в старанията им. В много отношения се чувствате водещи и заслугата си е изцяло ваша. Стремежът ви към овладяване на повече знания ще ви обогати, като на първо място ще подобри позициите ви на работното място, а по-късно и в обществото.
  12 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес се опитайте да удържате емоциите си, особено на работното място. В противен случай рискувате да си навлечете гнева на високопоставен човек. Не натоварвайте вашите близки с проблемите си. Те самите сигурно също имат свои вълнения. Имате нужда от спокойствие и уединение към края на деня.
  12 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Изпълнението на служебни или семейни ангажименти може да създаде напрежение в отношенията ви с околните, но проявете търпение. Интересно запознанство или предложение ще ви накара да промените част от плановете си. Не след дълго със задоволство ще установите, че точно този човек сте търсили.
  12 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Въпреки натовареността ви с проблеми ще бъдете на висота и уверено ще ги отхвърляте. Може да лансирате идеите си по отношение развитието на бизнеса и те ще се възприемат положително. Бъдете оптимисти, случващото се идва да покаже качествата ви. Любовта ви дава допълнителни сили, действайте.
  12 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нямате сериозни основания да се съмнявате в лоялността на делови партньори, за това не си създавайте сами проблеми. Може би прекалено много се доверявате на непроверени сведения. Делата ви днес вървят много добре и ако не допуснете фатални грешки, днешният ден може да се окаже един от най-успешните ви напоследък.
  12 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Стои пред вас въпрос, който не търпи отлагане. Ситуацията ще ви предложи избор и колкото по-бързо реагирате, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си и това ви помага да наложите вижданията си по предстоящи промени. На дамите им предстои да изживеят романтичен уикенд.
  12 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Доброто ви настроение е гаранция за добре свършена работа, както и за подобряване на общия климат. До толкова влияете на околните, че би трябвало да си давате по-често сметка за това. Ще създавате повече и полезни контакти, които бихте могли да използвате за каузата си. Запомнящи се изяви за хората, чиято работа е свързана със социални ангажименти.
  12 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Повярвайте в перспективата на начинанията си и не давайте ухо на съмненията. Страхът не е добър съветник, ще ви връща назад. С част от задачите ще приключите успешно още днес. Това ще ви стимулира и направи оптимисти за бъдещето ви. Любовни вълнения ще ви настроят романтично и ще търсите близостта на любимия си човек.
  12 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявявате силно чувство за отговорност и с търпение, стъпка по стъпка ще се добирате до върха. Работохолизма ви е пословичен. Бъдете овладени и спокойни, и не се поддавайте на провокации. Ако това се случи опитайте се да контролирате страстите. Денят ви е динамичен и многообещаващ. Бъдете откровени и открити и ще се справите.
  12 май 2021
  Последни новини