От х:

Днес в x:

Орфейци ще съдят ВиК Хасково

Завеждане на колективен иск срещу монополиста ВиК е единственият изход от ситуацията, в която сме поставени. До този извод стигнаха днес протестиращите обитатели на Орфей 3 – вилната зона зад хасковския квартал Орфей.

От миналата зима по водопровода, строен с техни лични средства още през 1993 година, не тече вода. Според водното дружество той е незаконен и няма акт 16 – за въвеждане в експлоатация.

Водопроводът е построен през 1993 година от хасковската фирма "Маги", контрират орфейци. Има одобрен план, скица и всичко необходимо. Обектът е приет от Вик, което може да си види от протокола, в който стоят подписите на отговорните служители на дружеството, опонират недоволните.

Защо през 2008 година се сещат, че водопровод от 1993-а е незаконен, питат те. През тези 15 години от ВиК свързваха абонати към водопровода, строен с нашите пари, като вземаха по 60 лева такса "свързване" от новите абонати. Нали уж е незаконен? А как през всичките тези години ни вземаха парите за вода? Как ни издаваха документи за платените суми?



Според протестиращите истинската причина за врътването на кранчето е кражбата на огромно количество вода. И понеже дружеството не може да се справи с проблема, спира водата на цялата вилна зона.

Единственият изход от тази ситуация е съд за ВиК, решиха събралите се днес на протест в квартала. Те започнаха да събират пари за адвокат и още в понеделник ще потърсят юрист, който да заведе колективен иск срещу водното дружество от името на стотина изрядни абонати с платен от тях самите водопровод, които вече цяла година са без вода.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини