От х:

Днес в x:

Прокуратурата скочи срещу условна присъда за кървав инцидент с непълнолетно момче в Момчиловци

Заради условната присъда на 54 годишния  Димитър Д. от Левочево, прокуратурата протестира пред Апелативния съд в Пловдив. Димитър получи от Съда в Смолян 2г. лишаване от свобода условно, с три годишен изпитателен срок за кървавия инцидентот със 17 годишен младеж през пролетта на миналата година. Прокуратурата повдига обвинение за "опит за убийство", но съдът го определи като закана за убийство и даде условна.

Кървавият инцидент се разиграл около 2.30ч. през нощта на 6 март 2016 г.,, след тържество в киносалана на читалището, което К.Д. организирал за 8 март. Условната присъда на Д.К бил дадена от Съда заради опит за убийство, но от прокуратурата смятат, че това е бил реален опит за отнемане на живота на момчето и затова ще протестира присъдата пред Апелативен съд-Пловдив.

Няколко пъти по време на тържеството Димитър Д. заявил пред свидетели и веднъж пред самия младеж, че имал намерение да го набие. Малко след 2 часа през нощта всички се хванали на последното хоро, когато изведнъж  Димитър се насочил към тийнейджъра и без да каже и дума му опрял нож в шията. Момчето получило порезна рана от 8.5 сантиметровото острие, но благодарение на светкавичната си реакция избегнал по-сериозно нараняване.

Пострадалият младеж обаче обилно кървял и с кола е закаран до болницата в Смолян, където дежурният лекар обработил хирургически раната, а съдебно - медицинска експертиза сочи, че в дълбочина на шията под раната, са жизненоважни  съдове и органи, които ако са били засегнати, е щяло да има фатален изход от спречкването. Именно поради изложените факти Окръжна прокуратура-Смолян ще внесе протест в Апелативен съд- Пловдив срещу постановената присъда с искане да се приложи друга правна квалификация за по-тежко престъпление – "опит за убийство". 

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини