От х:

Днес в x:

От понеделник приемат данъчни деклараци в 34 пощенски станции в областта

В 34 пощенски станции в областта от понеделник, 2 февруари, започва приемане на годишни данъчни декларации, информираха от хасковската дирекция на приходнатаагнеция. По-голямата част от избраните пощенски клонове са в населени места извън Хасково с оглед улесняване на гражданите и спестяване на необходимостта те да идват на място в териториалната дирекция на НАП. За целта служители на „Български пощи" преминаха курс на обучение в НАП относно задължителните реквизити в данъчните декларации, за чието попълване ще трябва да следят. В пощите обаче няма да се извършва проверка на изчисленията в декларацията, така че е желателно преди подаването й тя да бъде огледана от специалист, за да няма аритметични грешки. Особено важно е ако лицето има данък за възстановяване, той да посочи действаща банкова сметка на страница 3 от формуляра. В случаите, когато клиентът не разполага със своя сметка, може да впише тази на съпруга или съпругата си.

413 годишни данъчни декларации са приети до днес в НАП-Хасково. 360 са за доходи на физически лица, като 4 от образците са постъпили по интернет, което гарантира 5% отстъпка на подателите им. 53 от декларациите са за реализирана печалба от фирми по Закона за корпоративно подоходно облагане. От тях 1 е подадена по електронен път. В този случай фирмите ползват 1% отстъпка, но не повече от 1 000 лева.

31 март е крайният срок за подаване на декларациите за данък „печалба", а до 30 април се декларира данъка върху доходите на физически лица. Образци на видовете декларации и приложенията към тях могат да бъдат намерени в НАП-Хасково, пощенските станции и на сайта на агенцията www.nap.bg .
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини