От х:

Днес в x:

Данъчните: Взимаме пищовите на длъжниците

5 фирми от така наречените „големи длъжници" на НАП-Хасково платиха през 2008 година изцяло данъчните си задължения и отпаднаха от Публичния бюлетин на агенцията, съобщиха от данъчното. Общият размер на дължимото от тях, което е вече внесено в държавния бюджет е 115 414 лева.

Други 3 фирми също отпаднаха от бюлетина, след като частично платиха публичните си задължения, така че те са сведени до размер по-малък от 5 000 лева.

НАП-Хасково напомня че, при просрочване на публично задължение – данъчно или осигурително, лицето най-напред бива уведомено с писмо и по телефон, като му се обясняват мерките за принудително събиране, позволени от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, а именно запор на банкови сметки и работни заплати, отнемане на международен паспорт или оръжие, обезпечаване на движимо и недвижимо имущество. Ако не бъде предприето доброволно издължаване от лицето, срещу него се завежда изпълнително дело, което след 6 месеца се предава на Агенцията за държавни вземания с цел изземване и разпродаване на имущество.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини