От х:

Днес в x:

Алкохоличка се заби челно в Пасат и започна да буйства, хванаха 5 пияни

Жена от Хасково, която се заби челно с колата си в лек автомобил Фолксваген Пасат и започна да буйства, отнесе присъда от 8 м. условно наказание с изпитателен срок от 3 г. Наложена й е и глоба от 500 лв., а и освен това й се забранява да управлява автомобил за година и 2 м. Решението на Хасковския окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Инцидентът с хасковлийката станал вечерта на 13 август миналата година. Същата нощ тя се движела по бул. „Освобождение“ в Хасково с лекия си автомобил Фиат Пунто. Срещу нея се движел мъж с Фолксваген Пасат в посока Кърджали. Отдалече той забелязал, че идващата отсреща кола навлязла в неговото платно и за да избегне удара, завил плътно вдясно, но стигнал до бордюра. Освен това хасковлийката го ударила с колата си и вместо да спре, продължила. Мъжът я последвал и в същото време позвънил на полицаите. Малко след това спряла, но вместо да се извини за инцидента, тя започнала да обижда шофьора на Пасата. От агресивната жена лъхала и силна миризма на алкохол. Дошлите на място полицаи тествали хасковлийката, а дрегерът отчел 2.85 промила. Издали й талон за медицинско изследване, след което била придружена от полицаите до Спешното в Хасково. Тя обаче отказала да даде кръвна проба за алкохол. Така тя е била осъдена като на първа инстанция в Хасковския районен съд станало ясно, че хасковлийката страда от алкохолна зависимост и е била лекувана през 2015 г., но от средата на 2016 г. отново посегнала към чашката. Наказвана е през 2013 г. по административен ред за нарушения по Закона за движение по пътищата и има множество други образувани преписки, става ясно от съдебното решение.

Междувременно за седмица в Хасковска област са издадени 134 глоби с фиш и 103 акта, съобщиха от пресцентъра на полицията. Сред нарушителите са петима пияни шофьори, като трима от тях са с концентрация на алкохол над 1.2 промила. Част от издадените актове са на 21 неправоспособни водачи. От Пътна полиция са свалили регистрационните табели на 10 автомобила.

Хванати са четирима души да шофират автомобил без винетка.

В седмицата от 13 до 19 февруари в катастрофи са пострадали двама души, загинали няма.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ге
    Георги
    10 -1
    17:32, 22 фев 2017
    малкое 500лв глоба глобите трябва да са на пиян шофйор от 1000лв нагоре
    • Ад
      АДАШ
      3 -3
      20:59, 22 фев 2017
      5-6 правописни и пунктоационни грешки в едно изречение,но желание за изява не липсва!?И все пак похвално,че се ползват българските букви.
  • 2
    Ди
    диспечер
    7 -1
    21:06, 22 фев 2017
    какви парични глоби!!! всеки хванат с алкохол или дрога минимум 6 месеца затвор ,трябва много по строг да бъде закона за такива боклуци!!!!
  • 3
    Ад
    АДАШ
    3 -3
    21:09, 22 фев 2017
    5-6 правописни и пунктуационни грешки в едно изречение,но желание за изява не липсва!?И все пак похвално,че се ползват българските букви.(поправих си грешката)
  • 4
    Их
    ихааа
    1 0
    20:37, 23 фев 2017
    Тая е била с връзки , глобата за о.51промила е 500 лева. Как за толкова промила пак 500 лева .За първо нарушение вземат книжката за 6 месеца ,а за повторно за 3 години... А и катастрофа е причинила? Кои закони са приложени не разбирам-хасковски ли? Български ли?
  • 5
    Хм
    Хмм
    1 0
    21:04, 23 фев 2017
    Тоя пък .... що е звънял в полицията ? Май тая не е била красавица :) . ... да беше предложил да се разплатят в натура :)
Последни новини