От х:

Днес в x:

26 °C

Над половината от обжалваните актове на КАТ падат в съда

Над половината от обжалваните актове на „Пътна полиция” в Хасково са отменени от Районния съд в областния град. Това показва репортерска проверка от публикуваните решения на Темида през ноември.

През миналия месец магистратите са отменили 10 акта от общо 17 обжалвани. Жалени са глоби от 20 до 2000 лева, както и включително отнемане на шофьорска книжка за 2 години. Сред преобладаващите причини за падането им са процесуални нарушения, въпреки че в голяма част от делата не се отрича да е извършено провинение от страна на жалбоподателите. Пример за това е неподписан акт от пътен полицай, за който Haskovo.net писа преди време. При друго от отменените наказания съдът е преценил, че не е доказано нарушението, тъй като актосъставителите не са били очевидци. В друг случай шофьор е бил санкциониран с глоба от 400 лева, защото шофирал автомобил без задължителна застраховка на автомобила „Гражданска отговорност”. При съставяне на акта обаче пътните полицаи не са съобразили, че колата не е негова собственост и трябвало да бъде глобен с 250 лева, което налага отмяна на акта. При обжалване е отменена и глоба от 2000 лева и 2 години лишаване от книжка за шофьор, който отказал алкохолна проба. В този случай магистратите са установили несъответствия в акта и в издаденото последствие наказателно постановление.

Едва 5 от делата за обжалваните глоби, които са решени през ноември, са потвърдени от Районния съд. Има едно изменено наказание от 100 лева глоба плюс 6 месеца отнемане на книжката, което е намалено на 3 месеца. Още едно пък е частично отменено.

Извън 17-те решени дела през миналия месец има още други две, които са били прекратени – едното заради подсъдност на Районния съд в Димитровград, а другото заради това, че към входиране на жалбата не било излязло наказателното постановление.

Постановените решения на първа инстанция подлежат на обжалване пред Административния съд в Хасково.

Решенията на Районния съд в Хасково може да видите тук

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

 • 1
  Ak
  Akt
  33 -1
  10:47, 2 дек 2018
  Не се обжалват пред окръжния съд, а пред административния. Научете вече тези елементарни неща.
 • 2
  Л-
  л-т николов от с Г извор
  21 -15
  11:12, 2 дек 2018
  След к8ато прочетох всичко това мога да кажа на момчетата от КАТ Момчета излиза че вие сте лоши за гражданите а съдиите са добрите чичковци За това не си създавайте неприятности пропускайте нарушителите все едно че не сте видяли нсека се трепят
  • Ми
   Мисъл
   23 -5
   16:14, 2 дек 2018
   Като прочете трябваше да разбереш, че, твоите колеги не могат един акт да напишат демек тъпунгери в тази графа влизаш и ти прочел и какво разбрал хаха
  • На
   Набллюдателен
   21 -4
   16:32, 2 дек 2018
   Не знам кой е лошият и кой добрият!? Със сигурност има катаджии, които не познават добре ЗдВП, но има и има компетентни сред тях. В същото време обаче при обжалване съдът се хваща за запетаята в акта, спазвайки законите. Какъв е изводът? Законите са така формулирани и в много от случаите са благоприятни за нарушители и престъпници. Именно заради това протестите в страната са напълно основателни.!!!
  • Jo
   John
   1 -2
   22:08, 2 дек 2018
   ма, ти името си без грешки не можеш написа, а си тръгнал закони да прилагаш...
 • 3
  Ха
  Хасковлия
  25 -10
  11:34, 2 дек 2018
  В голяма част от актовете не се отричало извършено нарушение но имало процесуално грешки и за това били отменяни. Браво на съда. Не се чудете тогава защо след причинена смърт на пътя няма присъди за виновните - защото се търси под вола теле. И това ако е правораздаване здраве му кажи.
 • 4
  19
  1984
  11 -2
  11:58, 2 дек 2018
  Странна статия. Какво е това? Статистика-доклад на РС за ноември? От кога медиите публикуват статистически анализи на месечна база? Има ли граници прозрачността или се превръщаме в откъс от 1984 или "Кръгът"?
 • 5
  19
  1985
  23 -1
  12:01, 2 дек 2018
  Ами актът като е неподписан, има ли акт въобще? Какво да го прави съдът. Или да не си подпише и той решението...
 • 6
  Mv
  MVP
  7 0
  12:19, 2 дек 2018
  Видях ги решенията. Ами, че то съдът ни много добър бил, бе. Не знаех досега. Ама и доста наказателен
 • 7
  Ми
  митю клявката
  29 -3
  14:18, 2 дек 2018
  Елементарно!!
  Шефа на полицията си назначава неграмотници,за да векува в креслото!Щото грамотни полицаи няма да го търпят и да му плащат десятък!!
  Съда няма кабает,драги съгражданье ,каунье!
 • 8
  Ве
  Весо
  5 -7
  14:46, 2 дек 2018
  С добър,, адвокат,, и съдия да изнасилиш пак няма да лежиш в панделата. Хаха.
 • 9
  Гр
  гражданин
  23 -4
  14:50, 2 дек 2018
  нормално е да падат актовете като са написани некадърно, от некадърници. но те момчетата вина нямат толкова им са възможностите.
 • 10
  Си
  Сигнал.
  5 -5
  17:20, 2 дек 2018
  Попитали един престъпник какъв късмет иска да му се падне от баницата, а той-"Да ме съди Хасковски съдия в Хасковския съд" . Хахаха
 • 11
  Ми
  митю клявката
  1 0
  19:00, 2 дек 2018
  Ам ти имаш ,ли пари ва весо??
  Оть са плата ,ва весо,весо!
  Оть си мислиш,чи си тарикать,ва весоо??

Хороскоп за 17.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Делата ви ще се развиват в неочаквана последователност, предвид промените, които предстоят. Колкото и да не сте обнадеждени, няма и да сте разочаровани. Довежданата придобивка ще събуди интереса ви към някого или нещо, който ще се задълбочи през следващите дни. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, особено към човека, който ви интересува.
17 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Не приспивайте вниманието си за некоректни партньори, в състояние сте и можете да предотвратите задкулисната им игра. Личните ви дела ще потръгнат, на предстояща среща ще се изяснят съществуващи недоразумения и всичко ще бъде наред. Правилно подредени, приоритетните ви ангажименти ще ви донесат добри дивиденти.
17 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се чувствате в добро настроение и ще търсите начин да го споделите с любимите си хора. Споделяйки интересните си идеи, ще срещнете разбиране и готовност за подкрепа. Наясно сте, че вътрешния ви глас е най-точния ориентир за нещата, които ви вълнуват и ще го следвате.
17 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Не се тревожете, ако не ви се удаде да решите въпроси, занимаващи ви не от вчера и днес. Очевидно е нужна подкрепа, и ако знаете от кого точно, не се колебайте да я потърсите. Не давайте воля на всичките си мисли, оставете част от тях за споделяне, но друг път. Обичани сте и това ви зарежда с енергия.
17 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате потенциал и възможности да се справите с предизвикателства, които ще се изправят пред вас. Очаквате повече от човек, който не е в състояние да ви го даде. Колкото по-рано осъзнаете този факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Деловите представители ще получат оферта за печеливша сделка.
17 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Решени сте да се справите с всичко, но да осигурите независимостта си. Подобни вълнения не са рядкост при вас, за това без колебание ще отхвърлите ограниченията и ще заявите претенциите си за по-добро настояще и бъдеще. Силите ще ви стигнат и за други начинания, с които ще напътствате нечии действия. Да се чуди човек от къде толкова енергия и хъс.
17 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Влияете се от оценките на другите и на свой ред давате мнението си, без това да е нужно. Пазете се от конфликти, защото няма да ви донесат очакваните облекчения. Доверете се на сътрудниците си и ги оставете да поемат част от работата. Но не го правете като благодеяние, уважавайте достойнството им.
17 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекалено високи са изискванията ви както към собствената ви, така и към чуждата работа. Това е чудесно, тъй като ви кара да изпипвате всеки елемент от работата си, но може да ви създаде неприятности с хората, с които работите. Подходете с такт и разбиране към доводите им, като същевременно се опитайте да ги накарате и те да разберат вашите.
17 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако позволите на излишната си енергия днес да ви повлияе, това може да бъде доста неприятно. Намерете начин да я изразходвате подобаващо, без това да нарушава добрите ви взаимоотношения с околните. Печелите симпатиите на някой, когото не сте виждали досега. Възможно е бързо да си допаднете взаимно и да откриете доста интересни неща.
17 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Съсредоточени сте, затова и работата ви ще е успешна. Полагате основите на нещо, на което ще се радвате за в бъдеще. От вас се изисква да сте отдадени на заниманията си. Близките ви очакват повече внимание и изглежда напълно го заслужават. Не възлагайте прекалено големи надежди на дадено събитие.
17 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се чувствате в отлично настроение, принос за което ще даде и срещата ви с човек от миналото ви. Интересът ви към него не намалява, напротив. Ще се радвате на взаимност и е възможно връзката ви отново да се поднови. Пазете нервите и здравето си, осигурете си почивка и спокойствие.
17 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Ще се радвате на обикновени неща, създаващи ви душевен комфорт. Някои от вас ще имат срещи с хора, които не са виждали от дълго време или пък виждат за пръв път. При всички случаи ще намерите общи теми и ще се обвържете с взаимен интерес. Финансови придобивки ще повишат настроението ви.
17 окт 2019
Последни новини