От х:

Днес в x:

Ромите недоволстват срещу 40 кг. храни от БЧК, нямало олио

    Леля Данче е на 75 години. Живее в къщурка зад бившата  Автошкола в Хасково. Там е един от двата пункта на БЧК, в които от днес до 17-ти март ще се раздават помощи за бедните. Възрастната жена живее сама, няма кой да й помогне затова е дошла до пункта за помощите с пригодена за багаж изтърбушена стара бебешка количка. С 40 стотинки в джоба е. Има ги след като вчера е върнала хартия, даже паднала докато мъкнела сноповете и днес трудно се движи.

    В тясното коридорче на стаичката, играеща ролята на пункт е пълно. Помощи от БЧК получават тези, които са получили и помощта за отоплителния сезон от Социалните. На тази база червенокръстците изготвят списъците.

    Добри жени-инвалиди или пък много възрастни, които чакат отдавна реда си, правят място на леля Данче и я пускат напред, защото виждат, че е по-зле и от тях. Хората после й помагат и да изнесе храните. И докато леля Данче е благодарна за всяко зрънце, получено от БЧК, което ще закрепи положението и в следващите поне два месеца, на другия край на града - в пункта, позициониран в Банята в кв. „Република“, назрява бунт. От опашката са недоволни от това, което получават.

    Макар че храните ще се раздават още почти месец, те са нетърпеливи да ги приберат и са направили огромна опашка. Никой не иска да изпусне края на раздаването за деня, което приключва в 13.30 часа. Дошлите обаче недоволстват, че сред пакетите брашно, захар, вафли, спагети, конфитюр, компот, месни консерви, няма олио. И изливат яда си и се държат арогантно към хората от БЧК. „Какво ще го правим това брашно без олио!“, подвиква жена на средна възраст, дошла за помощите за бедни, докато на ушите й се поклащат огромни златни обеци.

    От БЧК обясняват, че организацията е подготвила анкета, която всеки може да попълни и сред въпросите в нея има и за вида и количеството храни, за които хората могат да посочат, че се нуждаят. Това ще  се има предвид  при следващо подготвяне на пакетите.

    Малцина обаче са грамотните на опашката в "Република", за да я попълнят.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      51 -1
      12:34, 22 фев 2017
      Тази с тези злата на ушите май е доста социално слаба А? Вашата м...........!!!!
    • 2
      Нд
      НДНД
      57 -1
      12:44, 22 фев 2017
      Мамка ви долна циганска докога ще ви храним паразити гадни че и недоволни
    • 3
      До
      До Ре Ми
      43 -1
      12:51, 22 фев 2017
      половината НЕ са социално слаби, други пък продават помощите, недоволни са че са малко, щото ще вземат по-малко пари, и да българите до които стига помощта са много малко.
      Докато в България управляват п*~~~ никога няма да се вземат мерки срещу ромите и това че цял живот 90% от тях НЕ учат, НЕ работят, здрави вземат пенсии и помощи , от 12-13 годишни раждат; междувременно ходят и работят в чужбина, а тука ежемесечно парите от помощи и други им се превеждат по картите и други хора ги харчат... НИКОГА няма да се оправи тая държава!
    • 4
      Ко
      Кой е виновен
      39 -2
      13:04, 22 фев 2017
      Сутринта по една тв показаха протест на ц***** ....! И мъже и жени, най вече, бяха по 100-120 кила и нагоре ,със злата по тях даже и зъбите им . Така , че гледайте за кого ще гласувате - после да не ви е криво , че хем им плащаме ток,вода, помощи, фалшиви инвалидни, многодетни ......и какво ли още не- пък те даже да недоволстват ????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • По
        Порчо
        36 -2
        13:24, 22 фев 2017
        Ами в листите няма Адолф Хитлер, иначе досега да е спечелил изборите.

        Абе тези не протестират ли, че в помощите няма трюфели и черен хайвер? Защото те другото си го купуват с огромните помощи, които получават по една или друга програма. Аз като отида в Кауфланд и си купувам това онова колкото най-много да покрия дъното на количката, а ман-галите гледам пълнят догоре, с връх! Ето това са социално слабите. Застанете до пловдивските гробища да видите керваните, които пренасят изсечени дървета от Кенана! Идете зад областния съвет да видите, че там са пълчища първобитни хора! Идете в болницата и от ман-гали не можете да влезете в кабинет, а и да влезете орките са прибрали всички направления. Идете в болница да видите как стаите са пълни с миризливи републиканци и тук-там някой забравен от бога пенсионер. Неграмотни санитарки, дето не могат да си напишат името сноват и чистят само на техните хора, а другите ако искат, трябва да им кихат пари.
    • 5
      Пе
      ПЕНА
      26 -2
      13:26, 22 фев 2017
      Преди десети ноември 1989 година,НЯМАШЕ ДЕБЕЛИ ц*****,оше по малко пък със злата по тях.Циганките бяха дребни и слаби ,а мъжете ц***** кльощави и РАБОТЕХА макар и изкопчии.Сега погледнете младите борчета ц***** и дебели кадъни.
    • 6
      Гр
      ГРАЖДАНКА
      32 -2
      13:45, 22 фев 2017
      Неграмотни......а за помощи грамотни, докога в България ще ги толерират ???
    • 7
      Ди
      димитров
      20 -1
      14:30, 22 фев 2017
      Шибани ******и...пак недоволни гадните паразити
    • 8
      By
      bydlo
      8 -9
      14:30, 22 фев 2017
      Хубав урок дават ромите но няма кой да го научи.
      Това се нарича гражданско общество и граждански протест. Браво.
    • 9
      Ку
      Кубрат
      11 0
      18:18, 22 фев 2017
      Месо нямало ами да ми ядат кура мамицата им мръсна паразити гадни долни.
    • 10
      Се
      северен гражданин
      3 0
      22:41, 22 фев 2017
      Циганите са лицето на страната ни в Евросъюза! В европа не правят разлика дали е ******* или не - ЛК е на български гражданин.
      Другия път им дайте повече олио да си мажат черните задници!
    Последни новини