От х:

Днес в x:

Битката за Хасково. Отмъщението на Доган. 10 села в хайка за вълци убийци. Преглед на печата

Пуснаха косачката, гласи голямото заглавие над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". Подзаглавието обяснява: Назначиха данъчна ревизия на 6-годишната дъщеря на кмета Георги Иванов.
"Новинар юг" също изнася информацията в заглавие над главата: "Георги Иванов: Да ровят 6-годишно дете – това е върхът на мръсотията".
Става дума за назначената от данъчната дирекция в Хасково ревизия на Андреа Иванова, която обхваща 6-годишен период. Според прокуратурата това е стандартно искане за проверка на имотите на всички членове на семейството.
Впрочем тук трябва дебело да се подчертае, че се рови не 6-годишното дете, а баща му. На всички е ясно, че едно дете на 6 години не може да си купи къща, кола, още по-малко акции или други ценни книжа. Самата Андреа едва ли си дава сметка, а може би дори не знае, какво се случва.
По темата "Хасковска Марица" публикува и обширен коментар, озаглавен "Новата битка за Хасково". Идеята на текста е, че войната започва с фаталната фраза на Доган дни преди местните избори през 2007 г.: "Искам Хасково". Резултатът – 80 процента за Георги Иванов срещу опонента му от ДПС д-р Честименов на балотажа. Според изданието случващото се през последните месеци е продължение на битката за Хасково. Рамадан Аталай и Христо Бисеров нямат друг ход освен реванш срещу кмета Георги Иванов, ако искат удържат позициите си в ДПС и да намерят място в листите за изборите тази година.
Всички тези разсъждения обаче не отговарят на основния въпрос. А той е – корумпиран ли е кметът Георги Иванов или не? На честно спечелени пари ли се дължи богатството му, или на далавери.
Гражданите на Хасково очакват отговор на този въпрос. Останалото е изместване на темата.

10 села в хайка за вълци убийци, пише в челен материал на първата си страница "Новинар юг". Три малки бизончета от фермата край Орлов дол били нападнати и оглозгани от хищниците. Ловджиите в тополовградско сформират хайки.

Димитровград отсвири министър за сметището, четем още в броя. Общината е обявила обществена поръчка за фирма, която да експлоатира депото край Ябълково, въпреки забраната, наложена от министър Джевдет Чакъров.

Пиян задява чужда булка, пердашат го, акцентира на криминалната страница вестникът. Става дума за инцидента в свиленградски бар, при който почерпен димитровградчанин налетял на съпругата на един от синовете на войнствен баща. Родителят, с мощната подкрепа на двамата си сина, напердашил навлека, а остатъка от агресията си тримата излели върху колата му.

МВР да поеме издръжката на Общинска полиция, иска кметът, четем още в броя. Георги Иванов спря сумата от 300 000 лева, отделяна всяка година за издръжка на Общинска полиция, в резултат на което патрулките им са закотвени на паркинга пред администрацията.

Турци търсят два тона злато на български хайдутин, четем на 12 страница в "Новинар юг". Иманяри копаят в околността на Лозенград, където според легендата Булгар Садък заровил имането си. Разкопките се наблюдават изкъсо от полицията, областната управа и тамошния исторически музей, пише вестникът.

Със 104 лв./кв. м. поевтиняха старите апартаменти, пише в челен материал на първата си страница "Хасковска Марица". 2008 година била пикова за цените на панелките, сега вървят надолу.

17-годишна с изгорени ръце обявена за трудоспособна, четем още в броя. Катя Минева пострадала още като бебе при игра с кибрит. Претърпяла е множество операции. Според ТЕЛК решението отпреди два дни обаче момичето е напълно трудоспособно.

Обират турчин преди сеанс с проститутка, пише в челния материал на криминалната страница вестникът. 48-годишният похотливец качил жрицата на любовта край Любимец, а тя го примамила на закътана полянка. Там маскираните сводници го пребили и ограбили.

Свидетели лъжат за 260 000 лв., дават ги на прокурор, четем още на страницата. Осъждан за убийство пробвал да метне вчера съдията, че има чисто съдебно досие, друг пък ментил, че подсъдимият Ангел Трендафилов е спечелил 100 бона на бинго. Лъжльовците са предадени на прокуратурата в Харманли. Тамошният бизнесмен Ангел Трендафилов е застрашен от конфискация на имоти за 260 бона, поискана от комисията "Кушлев"

Това бяха основните теми в днешния регионален печат..
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини