От х:

Днес в x:

Обраха склад под носа на полицията в Харманли

Иван Димитров Неизвестни апаши проникнали в склад с дърворезачки на ул. "Янко Сакъзов" в Харманли миналата вечер и отмъкнали няколко от тях, съобщиха за Haskovo.net отлично информирани източници. Собственикът на склада Латьо Чакъров научи за кражбата на следващия ден. Чакъров държи две помещения на улица ,,Янко Сакъзов" 4, на метри от сградата на полицията в града. В едно от тях - работилницата, е монтиран СОТ. След като наел и другото, той помолил сотаджиите да сложат датчик и в него. Те обаче не поели ангажимент да го охраняват, но все пак монтирали датчик.
В сряда вечерта в 21.56 ч, когато алармата се е задействала, на място дошли полицаите и видели, че в работилницата всичко е наред и няма проникване. Не констатирали нередности и си тръгнали, без да проверят склада, който се намира по-нагоре на улицата, вероятно не са знаели за него.
Криминалисти от полицията в Харманли снеха отпачатъци от дръжките на вратата на разбитото помещение. Тук бяха и служители от СОТ, които са поставяли алармата на обекта.
И двете помещения са на много оживено място в града.
По сметки на собственика са откраднати пет нови резачки "Щил", стойността им е над 4 000 лева.
Според Латьо след като се е задействал СОТ-а, полицаите е трябвало да му се обадят, но те не са го сторили.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини