От х:

Днес в x:

Треньори по борба отводняват посред нощ зала „Младост“

    Покривът на спортна зала „Младост“ не спира да тече вече повече от месец. Заради това треньорите по борба почти не спят. Денонощно се налага отводняването на залата, за да не се повредят тепихите.

    Заради обилното снеготопене от ръководството на клуба по борба „Ангел войвода“ не смогват да сменят кофите с вода, които непрекъснато се пълнят. В помещението са поставени около 40 съда за събиране на теча. През 2-3 часа тримата треньори минаваме по график, за да изливаме насъбралата се вода, обясни единият от наставниците Стоян Чобанов. Той се кахъри за ситуацията и от понеделник насам вместо да се занимават с подготовката за състезания, те отделят по няколко часа на ден със състезателите, за да се качват на покрива и да чистят снега. Въпреки усилията от спортистите и ръководството на клуба, тепихите са прогизнали и не е изключено да отидат на боклука. Още по-голям е проблемът обаче, че са мокри и спортните уреди в цялата зала. При някои от валежите нивото на водата достигаше 20 см., разказват те. Някои даже се шегуват, че спортната зала на стадион „Младост“ се е превърнала в закрит плувен басейн, макар и хуморът им да идва през сълзи.

    Още в средата на декември от община Хасково стартираха спешен ремонт на покрива по настояване на единия от треньорите Петю Кирев, който е и общински съветник. Днес той публикува в социалната мрежа видео клип, заснет в 4 часа тази сутрин. Във видеото Кирев обяснява, че съдовете, които събират водата отново са пълни, след като са били изхвърлени полунощ.

    „Нашата одисея продължава. Разтече се отвсякъде, нямаме никаква възможност да спасим нещо“, гневно коментира наставникът и добавя, че ситуацията е така от 40 дни.

    Въпреки започналият все пак ремонт, се оказа, че той в момента е спрян заради лошото време. Фирмата изпълнителка е прекратила дейностите. Междувременно тренировките на състезателите бяха преместени в зала „Дружба“, където също има теч.

    „Още в момента, в който времето позволява, ремонтът ще бъде подновен, заявиха от кметството. От администрацията подчертаха, покривът не тече от тази година, а от няколко и по настояване на ръководството на клуба беше стартиран спешен ремонт, какъвто не е извършван повече от 30 г.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Бо
      Боксьор
      16 -8
      13:36, 8 фев 2017
      Веднага кмета да заповяда на зимата да си отива! Немедленно! И да почва тоя ремонт -няма студ няма дъжд няма сняг, какво като е важното е да го опаткат.
      Като е лошо времето, лошо е...какво да се направи??!! Имат ли вариант тия устати треньори? Аз имам малка фирма за ремонти, почиваме си! Как да правиш хидроизолация в дъжд и сняг и при минусови температури? отпусна от няколко дни обаче е мокро. Ще потърпят. Както казвате над 30 години са чакали и са търпели мълчаливо. Що точно сега се сетиха??? Ма някой ги "бута" щото избори идат
    • 2
      Ге
      Георги Иванов
      15 -10
      13:56, 8 фев 2017
      Г-н Кирев , аз за 16 години нищо не направих за залата по борба на Стадион Младост , но новото ръководство в общината ви реши проблема за един месец .Грозно е да снимате клипове и да ги пускате в разни социални мрежи .Смешно е ....останете с високо вдигната глава .
    • 3
      До
      Добри Беливанов
      16 -5
      14:41, 8 фев 2017
      Г-н Кирев, аз пък нищо няма да направя за целия си мандат, ако го изкарам. Така, че вдигайте високо главата, стягайте се и сами се оправяйте. Грозно е да седите и да бездействате, както правя аз откакто съм на този пост. И аз не знам защо съм кмет. Признавам си, че не е за мен тая работа. Затова смело напред без мен. Много поздрави от мен, вашия бездеен кмет.
    • 4
      Ге
      Георги Иванов
      9 -5
      15:19, 8 фев 2017
      Г-н Кирев , аз пък нищо не мога да кажа когато фактите говорят / имате започнал ремонт на покрива / !През всички тези години аз кротко си седях в кабинета и вие още по-кротко събирахте дъждовната вода в залата без много шум и недоволство.
      Искрено Ви Благодаря за което !
      Извинявайте , трябва да вдигна да кажа къде да пишат коментари мойте хора ......всичко е ок .
      16 години спокойствие от Вас ...незабравимо .,..!?!? Сега като Ви оправят покрива се качета горе и покажете листата които са паднали от горе ...уфффф ама те направиха резитба и на дърветата около стадиона ....жалко не бях правил от 12 години ...еми вижте поне дали полепва прах от горе .
    • 5
      Г-
      Г-н Кирев
      8 -3
      18:00, 8 фев 2017
      И на двамата съм ви е..л мамата щом не оправихтне драмата.Затова се стегнете и ръкави запретнете и работата си свършете ,народния гняв за да не отнесете.Толкова от мене а всички други повече не ровете и троловете много ви моля мирничко се приберете.
    • 6
      12
      123
      5 -1
      09:05, 9 фев 2017
      Това е недопустимо! До кога ще си затваряме очите? Спортните съоръжения са в окаяно състояние! Срамота!
    • 7
      Ге
      Георги Иванов
      3 -4
      09:31, 9 фев 2017
      Добро утро !
      Каква хубава гледка само се открива от нас към язовир Клокотница .
      Какво стана с Пешо ?!?!? май го бях накарал да пусне клип как капи залата на стадион Младост .., ужас при мен течеше сега гледам май ще я ремонтират ..лошо ,ааааа и другия мой верен подлога написа ,че спортните съоражения са в окаяно състояние !
      Срамота ,че при мене бяха по-зле! Добре ,че сега малко ги закрепиха ама той и той защо пише така да не е минал от другите ....Да не забравяте на "наколадите" Делян там какво беше ,ей забравям ...ььььь.цццц. за тези бе парите които осигури за ремонта да двата стадиона в Хасково.
    • 8
      Ев
      европейски опит
      1 0
      14:40, 10 фев 2017
      Ако имаме очи ще видим, че собствениците на ЛИДЛ качиха поне 10 човека на покрива, за да изринат дебелия сняг (вероятно срещу заплащане, но и добрият сън струва пари).
    Последни новини