От х:

Днес в x:

Защитник на животните: Как може да се убиват бедните кучета заради някакви си деца

    Трупове на няколко кучета в преспите сняг снимаха и качиха в страницата си във Фейсбук членове на Сдружение „Зоодоброволци“ от Хасково. Това предизвика ожесточени спорове и люти клетви във Фейсбук.

    Постът със снимките е придружен и с текст, който публикуваме с незначителни съкращения.

    “ Здравейте доброволци и приятели на животните ! Предполагам всички разбрахте за скорошните събития с безстопанствените кучета в квартал "Бадема" до блок 16. Няколко майки, решили да съобщят в редакцията на местна преса, че няколкото бездомни кучета, обитаващи района са нападнали една от майките и това, че е била с деца, е станало любопитна клюка за въпросната медия. След направеното реално проучване и разговори с хората в този квартал се установиха няколко важни неща по този случай. Първо - в глутницата е имало женско куче - кърмачка (на която не бяха открити бебетата), която е почувствала заплаха и лаейки се защитавала, но така и не ухапала никого. Второ - няма нито едно куче, за което Община Хасково и ОП "Екопрогрес" да са се погрижили, нито са направили опит да "обезвредят" глутницата.
    След статията, която медията написа днес Бадема се събуди с няколко трупа на бездомничета, единият от които е и трупът на майката кърмачка. Кученцата й вероятно ще умрат някаде скрити - гладни в студа. В квартал Бадема все още има разпръсната храна с отрова и тази вечер много от стопаните на домашни любимци се разхождат далеч от блок 16 и блок 35. Дано децата на истеричните майки, подали тази информация по медията, никога не видят своите деца как по същия начин децата им измират някъде от студ и глад.

    (...)
    Управляващите са длъжни да се справят законово с проблема, защото в крайна сметка те получават заплати за това, а ние сме просто доброволци, които работим друго и не е нужно да вършим работата на общината!!!”, гласи постът на „Зоодоброволците“ (с незначителни съкращения).

    Автор на снимките е Росица Георгиева, част от „Зоодоброволците“. Тя твърди, че фотосите са направени на 1-ви февруари около блок 16 , ден след статията на Haskovo.net за нападението на бездомни кучета над Яна Канева и двете й деца точно в този район, след който майката с момчетата все още са в стрес. Самата Росица Георгиева забрани да публикуваме мнението й за случая. Стана ясно обаче, че очевидката не е подала сигнал за труповете към нито една от институциите, които са длъжни да реагират при подобни случаи.

    При наша проверка днес на място се оказа, че кучешките трупове вече са вдигнати. Местни хора потвърдиха обаче, че е имало такива. Хора от блоковете наоколо също са убедени, че става въпрос за отравяне, тъй като някои от труповете са забелязани с пяна около устата. Оказа се и че майката на малките кученца, за която зоодоброволците твърдят, че е мъртва, всъщност е жива (на снимката, от днес).

    Около темата с нападнатите хора и убитите кучета обаче се разразява в огромен скандал в социалните мрежи. Някои от мненията в защита на животните са твърде крайни и стигат до клетви, а други в мнението си “че хората са приоритет“, също. Според тях пострадалата майка с децата при инцидента е най-малко цинично да бъде наречена“истерична“. Част от коментарите гласят :“Кучето е по-добро и културно от днешните т.нар. "Деца" !!!!“,“Изобщо не ми защитавай тези,които заради някакви си деца убиха невинни души...да са охапали някой???“ , (Част от дискусията можете да видите на снимките по-горе).

    В цялата тази картинка все още няма реакция от Общинската фирма „Екопрогрес“, от където бяха обещали още във вторник да проверят случая с бездомните кучета в „Бадема“ и да действат по решаване на проблема.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (80)

    • 1
      Що
      Що си
      157 -31
      15:46, 2 фев 2017
      Как може да си толкова ограничен бе! Живота на кучето ли е по ценно от живота на човека!!!!!!
      • Сб
        сбогом Хасково
        83 -12
        16:43, 2 фев 2017
        Все още нямало реакция от общината. Ами няма да има, защото са като патета в калчище и не знаят какво да правят. Само забатачват проблемите без да решават нито един. Видяхме хаоса със снега и леда, неразборията с боклуците, безводието е постоянно само се менят кварталите, кучетата са навред и нападат, улиците са тъмни,...Още да изброяваме ли. Няма нужда. Сбогом чист и подреден град.
      • As
        asdasd
        40 -22
        20:53, 2 фев 2017
        Ей! и тебе ще убия само да разбера кой промит мозък си! Мам*а ти мръсна вземи си ги у вас тия пумияри тогава като не искат да измират! Да е****а и промитите ви мозъци откъсани!!!!!!!!
    • 2
      Гр
      Гражданин
      102 -35
      15:46, 2 фев 2017
      Тези помяри не трябва да живеят или трябва да се приберат в приют!!!!!
      • Яд
        ядосания
        14 -14
        20:53, 2 фев 2017
        прав си ама не да ги храним в приюти
      • Нн
        нн
        26 -33
        21:44, 2 фев 2017
        Защо не трябва да живеят?? Вие какви сте, че да ре... Виж коментара
      • Зо
        Зоодоброволка
        16 -25
        23:29, 2 фев 2017
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 3
      Не
      нет
      66 -16
      15:55, 2 фев 2017
      Хасково нет, с този материал вие не информирате, вие правите внушения! Как да очакваме разумни и обективни коментари след това заглавие? Не ви ли неудобно заради професията? Извадили сте един коментар на неизвестно кого от социалните мрежи, вероятно извън контекста на някоя дискусия и- ето ви готово скандално заглавие. Шок и ужас, нали! Много добре знаете, че по-голяма част от хората ще прочетат само подвеждащото заглавие и ще подпалят. Това ли искате- да пораждате омраза и разделяте хората на две твърди групи- в случая за и анти бездомните животни? Къде е обективността ви или решихте да жълтеете? Жалко!
      • Ре
        Реплика
        49 -16
        19:15, 2 фев 2017
        Няма място за скитащи големи хищници в човешките градове! Ако някой е на противоположното мнение, то човешката му същност е строго съмнителна. Кучето е приятел, но само на някого и след като е загубило неговата опека, става скитащ хищник т.е. враг. Кучетата си има своя логика и порядки и когато започнат да въвеждат своите порядки стават опасни за малки деца, визрастни и болни хора. Тази част от хората са записани в техните бази от данни като храна. Другото, заради което е абсолютно недопустимо да се разхождат бездомни кучета е, че те стават приносители на болести и паразити, които никак не са безобидни. Някаква малка група продажници, по давлението на чужди граждани и наши полово неориентирани индивиди са написали закон. Ако този закон се подложи на референдум ще бъде отхвърлен незабавно, но сега с него в ръка, користно настроени индивиди юристи тормозят мнозинството. Някой ще ме апострофира как се правят референдумите, на което ще отвърна: Защо един закон може да бъде приет с гласовете на 80 души "представители" избрани с 20% активност, а за иницииране на референдум е нужно да събереш съгласието на 500000 граждани?
      • D
        D
        19 -2
        20:36, 2 фев 2017
        Съгласен съм, че е много гадно и подвеждащо заглавие.
    • 4
      12
      123
      95 -19
      15:58, 2 фев 2017
      Пълен идиот ще сравнява децата с кучетата !*********!
    • 5
      Ма
      Магдалена Жекова
      49 -7
      16:01, 2 фев 2017
      Уникална Българска журналистка сте г-жо Красимира Славова.Поздравления.
      • Ло
        Ловец
        23 -7
        20:29, 2 фев 2017
        Госпожо Жекова вие сте голям зоозащитник, но какво ще кажете за вашият съпруг който езапален ловец убива беззащитните животни?
    • 6
      Пр
      приют за селяните
      44 -20
      16:01, 2 фев 2017
      верно сте много прости щом се мислите за повече от кучетата..а всъщност сте храна
    • 7
      Ни
      Николай
      47 -19
      16:01, 2 фев 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
      • Пи
        Пикачу
        3 -11
        19:00, 2 фев 2017
        Аз пък искам обикновените олигофрени, не ""зоолиго... Виж коментара
    • 8
      Ge
      Georgi
      40 -19
      16:04, 2 фев 2017
      Лошото е, че доста от "гражданите" също за помиари ... Докъде ли няма да ви докара бедността и униженията от великите ви избранници. Айде, правете си деца и избивайте всичко и всички други, белким ващо да просперира. Другите пък - озлобете се към хората и поставете животните над тях. Цинизъм до край. Недейте и да си помисляте за други начини да се излезе от кашата. Какво като сме в 21 век? Това явно не ви пречи да сте като първобитни диваци. Явно ви е по-лесно, пък и на ония отгоре им е добре, когато сами се бутате в казана. Важното е да сте първи!
      • Xm
        xm
        18 -12
        16:13, 2 фев 2017
        Евала за коментара! Най-накрая един разумен човек. Само дано повече хора прочетат коментара Ви и най-вече дано разберат какво им казвате.
    • 9
      До
      доволен гражданин
      54 -24
      16:04, 2 фев 2017
      Като не взема никакви мерки Дядо Добри браво на хората, които сами го направиха.
    • 10
      Не
      Неграмотни...
      52 -13
      16:14, 2 фев 2017
      ...олигогрени сте вие "защитници" на псетата!Пише се Ухапал,а не Охапал!Марш в първи клас като децата,па дано ви Охапят кучета!
      • Д
        Д
        5 -8
        20:42, 2 фев 2017
        Вие също се върнете в училище! Не знаете ли, че се оставя разстояние след препинателните знаци?
    • 11
      Ма
      Марин
      72 -25
      16:24, 2 фев 2017
      Вместо всички кучколюбци да лаят, нека си вземат по 1-5 кучета и да ги гледат у тях.
      • Xm
        xm
        40 -47
        16:29, 2 фев 2017
        А вие "кучемразците" спрете да си взимате кучета... Виж коментара
      • По
        Потрес
        20 -14
        20:22, 2 фев 2017
        Едва ли този,който е написал статията притежава някакво наличие на мозък.Аз искрено желая приют за тъпанари и забрана за размножаването им.България ще потръгне едва тогава.Докато всякакви олигофрени си позволяват да имат деца,няма как да се случи. Все се чудя,има ли по-тъп народ от нашия?
    • 12
      Гр
      гражданин на Хасково
      83 -22
      16:30, 2 фев 2017
      Скъпи "зоодоброволци", "защитници на животните" или каквито и да сте там. Много ви е благородна каузата, че пазите бездомните животни, НО... Не мога да разбера, а и вероятно още много други хора като мен не могат да проумеят как може изобщо да ви хрумне в мозъчетата да поставяте кучетата над децата. Ама то изобщо не трябва дори да ви минава даже и за миг през ума. Май нямате такъв обаче. Разбира се, че ще си пазим децата. Ама вие какво искате - някое куче да ми ухапе детето и аз да стоя отстрани и да го галя едва ли не. Като сте толкова големи защитници защо не си вземете по едно бездомно куче вкъщи - ей така да си го гледате. Така ще се реши проблема и няма да има глутници помияри, които да нападат хората. Да, ама не - на приказки иначе сте много силни.
      Затова да ви кажа - пазете децата - те са бъдещето на България!
      • Се
        Севи
        33 -39
        16:37, 2 фев 2017
        Гражданин на Хасково ние ще си приберем по едно ку... Виж коментара
      • As
        asdasd
        27 -7
        21:06, 2 фев 2017
        Ей! Севинце, толко кучета съм имал, и са умирали от старост, без нито едно да изпъдя, това, че ви го всяват в плоските мозъци, че хората си пъдели кучетата е отделен въпрос, това са поколения кучета и глутници, които се развъждат от раз. Утре ще нападнат и теб, обаче с кеф ще гледам как те разкъсват, няма да се притърча на помощ!
    • 13
      Ку
      курти
      69 -17
      16:48, 2 фев 2017
      След като кучетата за някой са по важни от децата нека си ги прибере в къщи и да си ги гледа там,да им осигури всички необходими грижи и да не се размотават по улицата . Зоодоброволците, след като са толкова загрижени ,защо не осигурят място за тях и да ги съберат всичките бездомни кучета и да си ги гледат вътре и да не ни занимават повече с тях,..Те и хлебарките, и въшките и мухите и плъховете и комарите също са живи същества и дай да да не се борим срещу тях щото видите ли .....било нехуманно.Аман от зоотолерасти и други подобни дето нямат един ден трудов стаж и по цял ден се чудят каква глупост да измислят .
    • 14
      Д-
      Д-р Психо
      36 -6
      17:01, 2 фев 2017
      Казах ви да не закривате психиатрията
    • 15
      Ма
      Майка на ДЕТЕ
      60 -26
      17:07, 2 фев 2017
      Зоо... незнам какви , вие си пускайте снимки където искате , апелирайте където искате.Щом са ви мили кучетата - прибирайте си ги у ва.Аз като редовен данъкоплатец не съм съгласна , а вероятно и други хора, да се харчат моите пари за улични псета , а не са децата ни.
      А към тези , които са отроволи кучетата - БРАВО.Продължавайте , дано поне във вашия район да е прочистено.Аз също започвам.Няма детето ми да гази по неизчистени тротоари от треви , по които минават и пикаят/серат/ псетата ,а аз непрекъснато да се притеснявам дали някое ПСЕ няма да го ухапе или да хване някоя болест.
      Хайде хасковлий , да си прочистим града
      • Ан
        Аноним
        19 -6
        18:12, 2 фев 2017
        Майка на дете - данъците които плащате ако бяха похарчени за псета щеше да е добре но държавата с по голяма вероятност ги дава на бежанци
      • Пи
        Пикачу
        18 -34
        18:55, 2 фев 2017
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • До
        до Майка на ДЕТЕ
        18 -23
        23:14, 2 фев 2017
        Града трябва да се прочисти от такива зли изроди к... Виж коментара
    • 16
      Em
      emc2
      18 -14
      17:09, 2 фев 2017
      А лъжа ли е?

      Всеизвестен факт е, че здравето и животът на каунската пасмина, обитаваща територията южно от Ст. Загора и източно от Кърджали, са по-малко ценни не само от уличните помияри, а и от далеч по-прости форми на живот като например бактериите!

    • 17
      Do
      Dobri
      23 -10
      17:47, 2 фев 2017
      Защо се разгоря такъв озлобен диалог ? Добри Беливанов каза ,че е отворен за предложения , ами предлагам му да внесе 1 самолет виетнамци в Хасково. Проблем с кучетата повече няма да има и ще има и работници за Язаки , безстуй само се хвалят ,че отварят нови работни места , а защо ли никой не отива?
    • 18
      Скъпа Севи, там е работата, че няма да си ги приберете. Само на приказки са ви големи устите.
    • 19
      Ха
      хасковлия
      17 -20
      18:20, 2 фев 2017
      Природозащитниците като искат да не се убиват кучета да си ги съберат и да си ги ларат вкъщи. Но това няма да стани,тала че който има пробшем с кучета да си го рещава както можи!!!!! Рсичко си има граници!!!!!!!
    • 20
      Ст
      Станислава
      12 -10
      18:26, 2 фев 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 21
      Се
      Севи
      22 -16
      18:34, 2 фев 2017
      Гражданин на Хасково - ние ще ги приберем , но не може няколко човека да прибираме всички кучета от целия град . И нашите възможности имат граници . Не сме виновни ние зоодоброволцитете затова че по улиците е пълно с кучета Виновни са негрижовните стопани . Тези кучета не са изоставени от зоодоброволцитете с от хора които не искат животни те
    • 22
      Сн
      Сняг
      40 -18
      18:45, 2 фев 2017
      По оср@н сняг не съм виждала през живота си! Сега се чудя да си гледам в краката за лед и да не падна, да гледам да не настъпя жълтия сняг, или кафявия кучешки сладолед. После може някоя триметрова сабя от някой капчук да ме прониже. Ай ся де! Кой е по важен? Та кучетата оср@ ха целия център с добре подрязаната трева. От как слънце изгрее лежат там. Гнусно ми е! Някак все едно града не се къпал от една година. Все едно човек да си трепе въшките и бълхите, а комшията да му казва, че не е хуманно и е по-хуманно да си ги отглежда и да ги дава в приют. Извинете зоо.. дрън-дрън. Ама не сте прави!
      • Се
        Севи
        15 -28
        19:44, 2 фев 2017
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 23
      12
      123
      2 -9
      19:44, 2 фев 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите з... Виж коментара
      • Гн
        гневен
        1 -1
        21:19, 2 фев 2017
        Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 24
      Бе
      Безмълвна
      20 -10
      19:45, 2 фев 2017
      Оставам просто без думи.. Колко зло има по този свят. Погледнете по далеч от носовете си!!! Меркантили, забравили за корените си.. Всички същества дишаме един въздух и САМО БОГ МОЖЕ ДА ОТНЕМА ДУШИ!!!
    • 25
      Бе
      Безмълвна
      20 0
      19:46, 2 фев 2017
      Детската градина е бадема май отпада кмете и господа общински съветници? Трябваше да се стигне до тук за да се замислите за приюта ли? Или ви е малко? Смъртен случей ли чакате за да предприемете действия. Животните ли са виновни или ВИЕ?
    • 26
      11
      111
      24 -19
      20:06, 2 фев 2017
      Защо тия от защита на кучетата не се съберат в квартала и всеки един да прибере в апартамента си по едно куче,има кучета за всички защитници ,да си ги гледат хубавичко ,,теса загрижени за кучетата а ги оставят на студа ,нека да покажат колко много са загрижени ане само да лаят като канжи в нета
    • 27
      Сн
      Сняг
      28 -15
      20:09, 2 фев 2017
      Бърсала съм много задници, моя, на двете ми деца и на болния си от рак баща! Сравнението ти е меко казано ... Ще ти го кажа не меко! Вземи се скрий ... Тъпа си! Та кучетата са пълни с паразити. Утре снега ще се стопи, ще се стопи, лайната ще станат на прах и ще ги дишаме ние! Помисли малко! Тъпня такава!
      • Въ
        Възмутен
        8 -15
        23:05, 2 фев 2017
        По твоята "гениална" логика, твоите лайна отиват в... Виж коментара
    • 28
      Въ
      Възмутен
      14 -5
      20:23, 2 фев 2017
      Явно всички трябва да внимаваме какво пишем във фейсбук, за да не ни маниполират думите от подобни ГЕРБ-аджийски сайтове, като Хасково.нет. Направо съм потресен, че това се нарича журналистика. Жалко за всички които четат подобни жълти издания.
    • 29
      Ех
      ехооо
      4 -1
      20:31, 2 фев 2017
      Ама много сте се вдъхновили тази вечер! Кво става
    • 30
      По
      Потрес
      9 0
      20:46, 2 фев 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 31
      Бе
      Безмълвна
      16 -3
      21:03, 2 фев 2017
      Този тъй наречен "журналист" или да си подава оставката още утре или да бъде незабавно уволнен! Сайтът е станал пълна пародия и бъдете сигурни че изгубихте голяма част от читателите си!!!!! (Поне интелигентната част от обществото).
      • Гн
        гневен
        5 0
        21:19, 2 фев 2017

        ***

      • Ба
        Бау бау
        9 0
        21:33, 2 фев 2017
        Даа, кучетата приличат на стопаните си!
    • 32
      Се
      Севи
      11 -13
      21:14, 2 фев 2017
      Да, за теб може да съм тъпа , но нямам каменно сърце , както мисля за хората така и за животнте !!! А ти затова , че си по умна от мен продължавай така . Дано да не дойде ден в който хората си мислят същото за тебе както ти за животните .
    • 33
      Аа
      Аа
      23 -7
      21:37, 2 фев 2017
      Имам деца и обичах кучетата , но откакто детето ми , прохождайки , настъпваше и пипаше в пясъчниците кучешки ***** - е , вече предпочитам да ги няма . А ,вие ,собственици на кучета , кога ще започнете да си носите торбички и лопатки за лайната ?
      • Се
        Севи
        4 -16
        22:09, 2 фев 2017
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 34
      По
      Потрес
      7 0
      21:58, 2 фев 2017
      Малеее,как сте ми махнали коментара.Смях сте
    • 35
      Бл
      Бла, бла
      25 -1
      22:09, 2 фев 2017
      Как един път журналист не прочете нормативните документи по въпроса? Как вместо да противопоставя гражданите един срещу друг, не попита кмета защо не си е изпълнил задълженията по закон и не е осигурил нормална среда за живот на жителите на Хасково? И зоозащитниците не искат да има кучета на улицата, но за да се случи това, администрацията трябва да се размърда, да спре с пасиансите и висенето във ФБ през работно време! Домашните кучета трябва да се регистрират, да има строг контрол върху развъждачите, а безстопанствените да се кастрират, агресивните да се прибират в приют, да се правят кампании... Нещо такова да има в Хасково???
      Драги журналисти, нали уж сте четвъртата власт, а не клюкарките от скамейката пред блока/ Старайте се да разрешавате проблемите, а не да създавате нови!
      • По
        Потрес
        8 -2
        22:14, 2 фев 2017
        Чудесен коментар!
    • 36
      B4
      b4bylis
      17 -17
      00:31, 3 фев 2017

      Искам да попитам редакторката Красимира Славова ,която е написала статията ( ЗАЩО по дяволите е написала такова заглавие ,което провокира хората да продължат да убиват тези животни 'помиярите') . Вие такъв ретард ли тря да сте да напишете такова заглавие.

      1. Не мисля че е нужно тяхното убиване , защото не са изяли детето или майката ,а просто са лаели по тях .

      2. Кучето, което я е лаело е било майка , защитаваща своите малки! 100% съм сигурна , че са направили нещо на кучето за да почне да ги напада едва ли не както казват те .

      3.До хората , които слагат *** на филии , с цел да убиват кучетата от квартала , замисляли ли сте се че за да те нападне куче трябва да го провокираш с нещо? Вие не се ли научихте че това хасково инфо винаги украсява ситуацията? Вместо да се реши проблема го прави по- голям

      4.Аз лично ако трябва ще стоя от сутрин до вечер там събирайки вашите скапани филии. Недай си боже да ви видя как ги слагате , че тогава ще стане лошо !

      И като за край на всичко бих казала: КУЧЕТА ВИНАГИ ЩЕ ИМА В БЪЛГАРИЯ И В ХАСКОВО. ЗНАЕТЕ ЛИ ЗАЩО? ЗАЩОТО ХОРА КАТО ВАС МИЛИ МОИ СИ ИЗХВЪРЛЯТ КУЧЕТО НА УЛИЦАТА . Не веднъж сме го казвали ние зоо доброволците това нещо и да приберем по 10 кучета . След месец ще има още 1000 , заради кауни като вас !!!!

      • ..
        ..
        3 -2
        19:17, 3 фев 2017
        Според вас, коя нормална майка би си позволила да провокира куче след като е с детето си?Мен лично са ме нападали докато съм била с малкото си дете и повярвайте ми просто сме си вървели по пътя - единият път кучето просто изкочи от един храст!!въпреки че мен вече ме е страх от уличните кучета уча детето си да ги обича и да ги уважава, защото за мен това е правилно.Но пък ако на мен ми се случи някое от тях да ухапе детето ми - "тогава ще стане лошо"
    • 37
      Зо
      Зоодоброволка
      16 -12
      00:55, 3 фев 2017
      Мислех да не се включвам в този ожесточен спор,но след последната статия на така "прочутата" журналистка,която предизвика всичко това в социалните мрежи реших да попитам г-жа Славова- Вие,не мислите ли,че скандализирахте първа всичко това? Как да очакваме обективни и разумни коментари след това заглавие? С този материал вие не информирате , а напротив- вие правите внушения!
      Вие доволна ли сте от резултата от вашата "работа" - някой да сипе отрова наляво-надясно? Явно не ви е грижа за убийството на тези невинни животни, явно вашата журналистическа работа стига до там, че не ви прави впечатление за нищо,а само за това как да вдигнете рейтинга си. Доколкото за майките и "нахапаните" им деца...жалко,много жалко. Не помислиха,че това животинче също си има деца.. навярно вече са умрели от глад и студ,чакайки майка си да се върне отново при тях...
    • 38
      Ба
      Баба на деца
      15 -7
      02:48, 3 фев 2017
      "Майка на ДЕТЕ", припомням ви поговорката " КОЙТО ЗЛО МИСЛИ, ЗЛО НАМИРА ". - за злобна жена, като вас, която в намерението си да се отърве от просяка му дала пита с отрова ,а синът и за зла участ го среща и си поисква от питата....знаете ,какво се случва по-нататък... (Макар, че се съмнявам да сте я чела,като съдя от правописа ви и вулгарните изрази ) . Как може да поздравявате НЕЧОВЕЦИТЕ разхвърлящи отрова по улиците и да се заканвате ,че и вие ще ги последвате ! Всички вие , които поздравявате отровителите , знаете ли в какви мъки умират отровените ! Не се ли страхувате , че децата ви може да се докоснат до отровата! Не се ли страхувате от възмездие свише..., а то настига всеки злонамерен рано или късно..? ! Защо всички хулите Зоодоброволците , без да ги познавате и да се поинтересувате , колко животни са кастрирали, на колко са намерили дом и за колко се грижат в момента прибрани по вили и дворове и всичко това за своя сметка ?! Вместо да се конфронтираме на кучелюбци и кучемразци ,подкокоросвани от медиите търсещи сензации (не им прави чест) , по-добре всички да се присъединим към каузата на Зоодоброволците и съвместно с общината( , която за жалост не си изпълнява задълженията ) да дадем принос към решаването на проблема с бездомните кучета по хуманен начин ! Само с лозунги, като този неграмотно написан ... " Хайде хасковлий , да си прочистим града"... и да си пушим цигарата и пием кафето на каравана до тревясалите и не чистени тротоари не става ! "...По делата им ще ги познаете ..." е писано в Библията.
    • 39
      Из
      Избягала
      23 -8
      03:11, 3 фев 2017
      Не може в една цивилизована държава да властват животни, хората да бъдат нападани и хапани от кучета!!! Баща ми, тръгнал да си върши работата, беше ухапан от куче, изскочило изневиделица от храст. Заради това, той трябваше да промени плановете си и да попадне в спешното, а след това в продължение на един месец да ходи всеки ден да му бият три вида инжекции. Преглъщаш и продължаваш нататък, така ли!? До следващия път! Освен това, колкото и да обичаш животните, не може да приемеш всяка вечер да лаят под прозореца ти, да се прибираш преди да се мръкне, да заобикаляш блока, защото глутницата е на пътя ти, да изваждат и разкъсват торбите с боклуците от контейнерите и да ги разхвърлят на току що окосената трева /да не говорим и за една друга част от уж човешкото население, дето върши същите неща/, да внимаваш какви покупки носиш, че може да надушат месо, например, да внимаваш детето ти до какво се е докопало в пясъчника в парка /а може и да го е опитало-има такъв случай/ и т. н. ... Недопустимо е! Ако не се вземат мерки, ние, хората, ще страдаме от своето бездействие! Мерси!
    • 40
      Tt
      tt
      16 -11
      06:01, 3 фев 2017
      До зоозащитниците! Значи вие защитавате кучетата господа зоозащитници ами вземете си ги в къщи аз съм потресена от постоветевъв феисбук тези думи ги произнасят жени незнам колко добри кучкари сте но добри майки няма да станете след като аз не видях думата дете о не беше ли изродче не беше ли изчадие то не беше ли клетви колко злоба може да е скрита в тези хора погнусена съм от мисленето на такива жени незнам утре другия ден ако имат деца с каква ли отврат ще се грижат за тях
    • 41
      Ел
      Елмаз
      9 -8
      07:53, 3 фев 2017
      Драга редакция, заглавието ви е гнусно и невярно и не отговаря на истината. Само един тъпанарин, може да ви се върже. С това заглавие, плачете за жалба и обвинение за клевета, както и за обвинение за подвеждане на читателите на тъпия ви, малоумен, сайт. Не прилагате цитат от коментар, нито имената на онзи, който е изрекал гнусните ви думи от заглавието. Това е липса на доказателства. Аз съм сигурна, че именно, някой от вашия екип, мисли това, което е в заглавието. Няма да оставим нещата така.
    • 42
      Св
      Светлана
      15 -9
      09:23, 3 фев 2017
      До Зооо...незнам си какви, май забравихте майката на две деца, която беше нахапана /подгонена/ ДВА пъти в продължение на седмица от "добрите, милички, бездомни кученца". Та тая същата майка да ви кажа още е на легло и не може да става, щото за да се спаси от "добрите, милички, бездомни кученца" падна и си счупи прешлен и в момента е напълно непотребна за децата си.А кучетата които я нападнаха ДВА пъти си вървят, живеят, множат се и са потребни за малките си /ако имат такива/ кучета.Чета, чета, чета и мога да ви кажа ВИЕ НЕ СТЕ ДОБРЕ, ПЪЛНО КУ-КУ СТЕ.Луди, болни мозъци, нямащи деца.Алооооо изкукуригалите детето е над всичко- кучета, котки, крави, магарета.....Тъпанари такива, да говорят така за деца....
    • 43
      Ми
      Мирката
      13 -10
      09:27, 3 фев 2017
      Елмаз, заглавието си е много точно. Но вие защитниците на помиярите улични кучета не се спирате да сравнявате човешкия живот с едни помияри. Ако ви се случи помияр да нахапе негово дете съм сигурен, че ще си промените мнението на 180 градуса. Кажете ми къде в нормалните държави има подобно нещо. В Канада например не можеш да видиш куче без намордник и без каишка и да е пуснато свободно. Ако обаче някое такова куче ухапе човек, бог да му е на помощ на стопанина му.
      Та да забелязвате някаква разлика между Канада и българия?????
    • 44
      Mi
      Milko
      14 -14
      09:33, 3 фев 2017
      Истината за "хората" - кучелюбци е, че са обсебени от демон, който им говори чрез кучетата. Такъв деемон има описан в старите книги по демонология. Най-големите серийни убийци по време на разпит заявяват, че куче им е говорило и ги е накарало да извършват убийствата. Ако трябва да погледнем по-научно върху проблема вероятно става въпрос за вирус, подобен на токсиплазмозата, който заразява мозъка на кучелюбците и ги прави абсолютно неадекватни. Има доказателства за това, че има вируси атакуващи мозъка и променящи поведението на заразените. Кучелюбците са нищо повече от едни зомбита, които мразят хората, децата и са готови да нападат на глутници. Тези хора се нуждаят от лечение и приют, защото са опасни за обществото. Вероятно ако имат възможност подобни болни мозъци биха извършили убийство на майка или дете убедени в правотата си.
    • 45
      До
      до Майка на ДЕТЕ
      13 -8
      10:12, 3 фев 2017
      Май тези вируси са нападнали вашия мозък. Последното ви изречение се отнася точно за такива зомбита като вас! Този, който се отнася жестоко към животните и ги убива какво ли не може да направи на един човек.
    • 46
      Ал
      Аланкоолу
      10 -12
      12:02, 3 фев 2017
      Вие не сте наред. Кучетата ли движат света, прогреса, кучетата ли са бъдещето на България? За вас очевидно да. Че защо тогава си раждате деца, осиновете си няколко кучета и си ги боготворете. Не, не съм настроен негативно към животните, но това, че ги поставяте над децата, това ме вбесява. А държава, власт, град, управа и т. н., която постава нещо друго, което и да е, над гражданите и всякаква друга, но не и кадърна. Мислете за децата, за хората, защото все пак от хора сте създадени, хора ви отглеждат и есин ден хора ще се грижат за вас.
      • Пф
        Пф
        6 -4
        20:11, 3 фев 2017
        Кучетата не са бъдещето на България, но със сигурност и децата на тези, които се отнасят жестоко към животните няма да са.. Какъв човек ще стане едно дете, на което родителите му купуват антифриз, за да "прочистят" града от "помиярите", както ги наричате?
    • 47
      Же
      жена от Хасково
      11 -9
      13:06, 3 фев 2017
      Допада ми обяснението на МИЛКО. Не мога за себе си да реша как иначе може човешко същество да разсъждава по този начин за кучетата и да ги поставя на един кантар с децата. Та това са неизмерими и несъпоставими величини .Чудя се как може и баба на внучета да застава на страната на ненормалници в разсъжденията си ,та чак и Библията/тази свещена за християните книга / да цитира. Не е вярно и твърдението писано по-горе, че" безобидните животинки не закачат ако не ги дразниш" . Такива лично мен са нападали с лай и спускане без да съм ги предизвикала. Не е вярно и това, че са подхвърляни и изоставени домашни кучета. Вижте ги как изглеждат. Това са улично родени и улично отглеждани кучета. Може да не е правилно да се тровят, но няма изход от тази напаст. Един от вариантите е да се събират и дават на животните в зоопарка. Хем те ще са сити, хем ние ще се освободим, хем храна няма да се харчи и за тяхната издръжка/ приюти, обслужващ персонал.,докторски услуги и т.н./ Не му мислете повече , а действайте, общинари.
    • 48
      Ма
      Майка
      8 -7
      16:57, 3 фев 2017
      Цял живот съм се радвала на животните било те на улицата или не.Все още ги обожавам, въпреки да нямам.Не искам да давам крайно мнение и за мен тровенето на животните може би не е най-правилния вариант, но вече на два пъти две различни кучета се стрелкат с такава злоба, ръмжене и оголване на зъби, срещу мен и детето ми, което няма две годинки! И благодарение сигурно на бърза реакция ги подплашвам и минавам.Това нормално ли е??Ако някое от тези животинки,колкото и да са добрички, ухапе детето ми, аз лично ще тръгна да ги тровя.Не може да поставяте живота на малко и беззащиттно дете с това на едно куче.И тук зоодоброволците ще скочат два боя, но само ще им кажа едно, не мисля че след време когато имате деца, ако ви се случи нещо подобно или дори чуете нещо подобно ще сте на същото мнение, защото веднага ще си кажете "Ами ако това беше моето дете?"Кучетата трябва или да се приберат в приюти, или хората да си ги приберат в дома си или просто да се приспят, но трябва да се вземат мерки.Проблема не е само в Бадема, аз съм в Орфей и особено вечер избягвам да ходя пеша заради глутниците.Това просто не е нормално!.
    • 49
      ..
      ..
      4 -7
      19:25, 3 фев 2017
      Искам всеки един родител или бъдещ родител да каже "Животът на уличното псе е по-важен от живота на моето дете!"
      Точно кратко и ясно!!! Щом са ви такива разбиранията народът явно е полудял!!!
      После защо са всички проблеми с държавата, та ние слагаме живота на едно куче пред живото на едно дете!!!
    • 50
      Пф
      Пф
      7 -5
      20:02, 3 фев 2017
      Ама вие тъпи ли сте, никой не твърди, че живота на едно куче е по-важно от живота на едно дете. Защо слагате детето и кучето под общ знаменател? Все едни и същи коментари. Направо се чудите каква глупост да напишете.
    • 51
      Go
      Go6o
      3 -4
      17:22, 4 фев 2017
      Кой е то заштитник дето пренебрегва децата да му го сложа в устич боклука му с боклук заслужава съдбата на помиярите
      • Кл
        Кл
        5 -3
        21:13, 4 фев 2017
        Със сигурност вие я заслужавате още повече..
    • 52
      Та
      Таня
      0 0
      17:02, 15 мар 2017
      Толко
    Последни новини