От х:

Днес в x:

Кучето, спасило сто живота

Една от позитивните новини тази седмица не беше свързана с хора, а с едно куче. Става дума за Беър, който е обучен да надушва и посочва местонахождението на коали, изпаднали в беда.

Шестгодишният Беър е изоставен домашен любимец от породата австралийски кетълдог. Преди дни той получи наградата Animal Action Awards, която се дава от Международния фонд за хуманно отношение към животните.

Причината е, че през 2019 г. и 2020 г. Беър участва в спасителните акции след мащабните горски пожари в Австралия. С работата си той помага за спасяването на над 100 коали, пострадали от огъня и унищожаването на горите.

Беър е обучен да разпознава миризмата на живи коали и да ляга тихо в основата на дървото, на които са животните. Идеята е да не ги уплаши и да изчака водачите си, докато те дойдат, за да ги спасят.

Повече информация за дейността на Беър можем да видим на официалния му профил в Instagram, където има снимки и видеота както от спасителните му мисии из Австралия, така и моменти от живота му, когато не е "на работа".

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини