От х:

Днес в x:

Цачева притеснена от зам.-министри от леви кабинети

Назначаването на Огнян Герджиков за премиер е удачно, министрите също, но ме притесняват зам.-министри, които са от правителствата на Орешарски и Станишев.

Това обяви пред bTV бившият председател на Народното събрание и кандидат за президент на ГЕРБ Цецка Цачева. 

Вчера премиерът Огнян Герджиков назначи за зам.-министър в Социалното министерство азар Лазаров, който е бил такъв в 3 правителства, включително и в споменатите.

В Министерството на транспорта е назначен Георги Тодоров, който беше зам.-министър по времето на Пламен Орешарски.

Назначени са обаче и зам.-министри от кабинетите "Костов" и "Биорисов".

Цачева не съжалява, че е участвала в надпреварата за президентския пост въпреки загубата. Тя признава, че това е бил един протестен вот с желание за промяна, но според нея хората вече се убеждават, че отново е ставало въпрос за предизборни обещания. 

Относно кампанията, в която влиза ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори, тя коментира, че този път ще заложат на програма за увеличаване на доходите, което може да доведе до ръст на пенсиите и най-вече за двойно увеличаване на учителските заплати. 

Образованието ще бъде национален приоритет, уточни бившият председател на парламента. 

Друг проблем, с който обещават да се борят, е административната тежест, която мори и бизнеса, и гражданите, и поражда корупция на ниските етажи на властта. 

Цачева смята, че избора на новия президент Румен Радев да лети с военен самолет „Спартан” е пиар ход. Тя смята също, че екипът му не го е подготвил за речта пред депутатите и той е очаквал пред себе си военен съвет, в който всички стоят пред него мирно, с папки и изпънати.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини